Kaljulaid: riigikogu liikmete palka tuleks tõsta

BNS

President Kersti Kaljulaid. Foto: Arvo Tarmula

President Kersti Kaljulaid avaldas arvamust, et riigikogu liikmete palk võiks tõusta nelja Eesti keskmise palgani.

„Võiksime ühiskonnas julgemalt uuesti rääkida sellest, milliste inimeste jaoks me rahvaesindaja tööd atraktiivsena tahame hoida. Jah, lisaks õpetajate, päästjate, kultuuritöötajate ja kõigi teiste palkadele peame me rääkima ka parlamendiliikmete palgast,” ütles Kaljulaid esmaspäeval riigikogu ees peetud kõnes.

Ta märkis, et kunagi oli laiapõhjaline kokkulepe, et riigikogu liikme palk võiks olla neli keskmist Eesti palka, kuid praeguseks on see alla kolme keskmise palga.

„On täiesti kindel, et paljudele võimekatele inimestele on tänane riigikogu liikme palk lihtsalt ebaatraktiivne. Loomulikult on rahvaesindaja töö midagi, mida ei tehta raha pärast, siin saalis on aated ja vaated ja soov Eestit oma valijate soovi järgi vormida, kuid riigikogu liige on ikkagi Eesti riigi tippjuht – kõik 101 – ja palk peab olema motiveeriv,” ütles Kaljulaid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Taat
2 aastat tagasi

Viimased haugatused enne kuulsusetut presidendi hooaja lõppu.

Minestus
2 aastat tagasi

No jah, nüüd hea jaburat juttu ajada, kui endal minek. Pool saali on seal mittevajalikke ja nüüd veel tuleks ka palka tõsta. Kas sa inimene mõtled, kui ebaatraktiivne on pensionäride pension ja veel olukorras, kus elekter on 4 korda kallim!?

jopenpuhv
2 aastat tagasi

Sellel meesnaisel pole õrna aimugi, kust raha tuleb, et üleval pidada kogu seda mitmekümnetuhandelist muidusööjate armeed. Just nimelt erasektori raske töö ja madalat palka teeniv alamrahvas, tänu kellele taolised buratiinod parasiteeruvad ja hakkavad saama elu lõpuni riigikogulase palka. Sinna too meesnaine sihibki.

Varoona
2 aastat tagasi

Kui mina oleks paadi lääbakile ajanud, siis hoiaksin madalat profiili.

kuuuurija
2 aastat tagasi

Mis on politseiniku nimi, kes purjus poisi tappis?

kodanik
2 aastat tagasi

Et 50% eestlastest saab miinimum-palka ja nende sissetulekut oleks vaja tõsta, selle peale see moraalne vär..as muidugi ei tule…. sotsiaalselt mõtlemisvõimetu inimene vaatab asju ainult enda mätta otsast ja enda sissetuleku järgi.

paljas porgand
2 aastat tagasi

Vot selline puratiino siis hakkab meie raha oma põhjatusse tasku ajama presku pensionina , väga räige ikka …….

Jah,
2 aastat tagasi
Reply to  paljas porgand

ülimalt ülekohtune ja räige. Pösed punavad vöimsast “elamisest”.

Paneb
2 aastat tagasi

segast.

misasja
2 aastat tagasi

No tule nüüd tõesti taevas appi, meie lahkuv president ei mõtle vist päris selgelt, kuidas muidu ta ütleb, et riigikogu liige on tippjuht. Mõni seal istujatest ei tee 4aastat suudki lahti , ju ei ole siis peas ühtegi elu edasi viivat mõtet. Milleks sellistele veel palgatõus. Kahjuks on valijad sellised inimesed sinna istuma ja suud maigutama saatnud. On muidugi väga tarku ja tegusaid , kuid kuidas korraldada palga õiglane jagamine ,kui panus töösse on kordi erinev, vat see on küsimuste küsimus.

oeh
2 aastat tagasi

häbi on olla üks lootusetult tuim eestlane. kunagi tõsteti brasiilias ühistranspordi hindu mis võrduks umbes 2 eurosendiga. pooled linnad pisteti põlema selle triki peale. ammu aeg ka meite mõisahärradele hirm naha vahele ajada ja nagu üks mees toompeal ära käia ja kivi kivi haaval see häärber laiali lammutada ning härradele ja ka prouadele halastamatult lõuga sõita

Misasja
2 aastat tagasi
Reply to  oeh

ja Brasiilias on teiemeelest hea turvaline elada ja majandus on maailma rikkamate seas? Ei ole ju, anarhia ja laamendamine pole küll mingi äge lahendus.

lollakas
2 aastat tagasi
Reply to  Misasja

ei ütle et eestisse peaks kehtestama anarhia. ütlen vaid et korra peaks valitsusel ka sitt püksis olema et aru saaks rahvast torkida lõputuilt pole mõtet

????
2 aastat tagasi
Reply to  oeh

Kas see kommentaar ei peaks teatud ameti kompetentsi kuuluma….

Huvitav kitsemõtlemine
2 aastat tagasi
Reply to  ????

Mispärast peaks? Kas kellegi elu ja tervis on reaalselt ohus?

Ehh
2 aastat tagasi
Reply to  oeh

Mis sul selle Mardi vastu jälle on?