Kallas soovitab Hiiumaal koroonapiirangud kaotada

Kaja Kallas. Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Kaja Kallas tegi valitsuse teadusnõukojale ettepaneku arutada koroonapiirangute kaotamist Hiiumaal, kus on Eesti kõrgeim vaktsineerituse tase, kirjutas ERR.

„Tegin teadusnõukojale ettepaneku arutada võimalust kaotada Hiiumaal koroonaviiruse kontrollmeetmed. See tähendab, et Hiiumaal poleks siis enam vaja kontrollida inimeste tervisohutust ega ka kanda maske,” kirjutas Kallas esmaspäeval sotsiaalmeedias.

Kallas viitas oma ettepanekut põhjendades Hiiu maakonna kõrgele vaktsineerituse tasemele, kus täiskasvanute seas on end täielikult vaktsineerinud 73,3% elanikest, vähemalt ühe doosi on saanud 78,6% hiidlastest. „Juhul, kui kontrollmeetmete kaotamisega Hiiumaal ei teki uus koldeid, saaks sellist lähenemist kaaluda ka teiste maakondade puhul. Teadusnõukoda asub nüüd arutama, kas ja mis tingimustel see võimalik oleks,” kirjutas peaminister Kallas.

Lisaks Hiiumaale on ühe doosiga vaktsineerituid üle 70% ka Tartumaal (73,4%).

Läänemaal on ühe doosiga vaktsineeritud 67,27% täiskasvanutest, kuur on lõpetatud 63,17% täiskasvanud läänlastest.

4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eestlane
1 aasta tagasi

Tahame kallast kaotada! Juba ammu!!

Hellat
1 aasta tagasi
Reply to  Eestlane

Kaota siis.

Arvos
1 aasta tagasi

Kus on Haa-Haa märk?

ütle sa nüüd
1 aasta tagasi
Reply to  Arvos

Lugesin hiljaaegu Kaja nõuandeid tööst ja kogemustest, mida ta jagas ühel naisteka konverentsil. Mulle meeldis üks nõuanne, millest ma küll päris aru ei saanud.
-Kohtle kõiki inimesi lugupidamisega. Mõtle,et kohtad iga inimest oma eluteel kaks korda – siis, kui lähed mäest üles, ja siis, kui tuled mäest alla…aga pole hullu- küll ma ajapikku aru saan, mida ta öelda tahtis. Mul pikad juhtmed. Mäest üles..mäest alla…piir kinni..piir lahti.