Nostalgiapäevad politseile lisatööd ei toonud

Politsei. Foto: Arvo Tarmula
Politsei. Foto: Arvo Tarmula

Reedest pühapäevani Haapsalus peetud nostalgiapäevade tõttu politsei tähelepanuväärseid väljakutseid ei saanud. „Meil on väga hea meel, et peomeeleolus inimesed käitusid nõnda vastutustundlikult,” ütles patrulltalituse juht Meelis Laurmann.

Möödunud nädala jooksul sai Haapsalu politsei 34 väljakutset ning alustasid nelja kriminaalmenetlust ja 24 väärteomenetlust.

Nädala jooksul sai politsei kolm vägivallasuhte väljakutset ning viis kainenema ühe inimese.

Alustatud väärteomenetlustest moodustasid suure osa liiklusalased rikkumised. „Jätkuvalt tuletame autojuhtidele meelde, et piirkiirus on kehtestatud nii autojuhi enda kui ka kõigi teiste kaasliiklejate ohutust silmas pidades ning aitab vähendada riski sattuda liiklusõnnetusse. Liiklusjärelevalve käigus tuvastasime kahel korral ka autojuhid, kes olid otsustanud rooli istuda pärast alkoholi tarvitamist,” ütles Laurmann.

Väärteomenetlust alustas politsei ka 71-aastase naise osas, kes möödunud teisipäeval möödus Kastani poes kassaliinist ilma, et oleks eelnevalt ostukotis olnud kauba eest tasunud. „Sarnase teo eest alustasime väärteomenetlust veel kahel korral,” ütles Laurmann.

Nii reedel kui ka pühapäeval möödusid Haapsalus Tallinna maantee ostukeskuse kassaliinidest 52-aastane naine, kes oli eelnevalt tasumata jätnud kosmeetikatarvete eest, ning pühapäeval proovis samast kauplusest lahkuda 37-aastane naine, kelle poekotist leiti alkoholi ja kosmeetikakaupa, mille eest ta ei olnud tasunud.

Kolmapäeval, 8. septembril, aitas politsei Lääne-Nigula vallas metsast välja kaks seenelist, kes olid metsa läinud ning seal sihi kaotanud. Politsei sõitis ümber metsatuka, kuhu seenelised eksinud olid ning sireenide ja telefoniside abil aidati seenelised metsast välja.

Laupäeval, 11. septembril, peatas patrull Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteel mootorsõiduki Mercedes-Benz. Kontrolli käigus tuvastasid politseinikud autoroolis olnud 50-aastasel mehel alkoholijoobe. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning tema suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Sama päeva õhtul kõrvaldas patrull juhtimiselt veel ühe autojuhi. Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maanteel mootorsõidukit Škoda Octavia juhtinud 42-aastane mees oli niivõrd tugevas alkoholijoobes, et organismis sisalduva alkoholikoguse määramiseks võeti mehelt vereproov, mis saadeti ekspertiisi. Täpne menetlusliik selgub pärast ekspertiisi vastust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments