Presidendi vastuvõtule läheb tosin lõpetajat

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaa ühisgümnaasiumi säravaim lõpetaja on Mattias Kerge. Foto: Elen Freivald
Läänemaa ühisgümnaasiumi säravaim lõpetaja on Mattias Kerge. Foto: Elen Freivald

Presindent Kersti Kaljulaidi vastuvõtule täna Kadrioru roosiaias läheb kümme Läänemaa koolilõpetajat.

Läänemaa ühisgümnaasiumist sai kutse roosiaeda Mattias Kerge. „Ega olnud teist valikut,” märkis Läänemaa ühisgümnaasiumi direktor Ain Iro. Kerge on võitnud kolm üle-eestilist ainevõistlust – eesti keele, geograafia ja majanduse. Euroopa geograafiaolümpiaadil juunis sai Kerge kuldmedali ja teise koha.

Noarootsi gümnaasiumist sai kutse Linda Malmet – kooli õpilasesinduse president. „Kuldmedalist ja rahvuselt noarootslane,” ütles Noarootsi gümnaasiumi direktor Laine Belovas.

Haapsalu kolledžist on roosiaeda oodatud rakendusinformaatika eriala cum laude lõpetanud Elina Prints.

Haapsalu kutsehariduskeskusest sai kutse seitse lõpetajat: Andreas Gabriel Vannas, Sandra Juhkam, Marleen Matteus, Helsanna Viilukas, Mihkel Käär, Bethany Pällo ja Nil Vassiljev.

Kullamaa keskkoolist sai kutse kuldmedalist Laura Aruksaar. Lihula gümnaasiumist on roosiaeda oodatud Kevin Reidar Bachaus. „Ühiskondlikult aktiivne noormees, kaitseliidu liige,” ütles Lihula gümnaasiumi direktor Siret Kesküla.

Koos president Kaljulaidiga võtab lõpetajad vastu haridus- ja teadusminister Liina Kersna. President võõrustab paremaid  gümnaasiumi-, kutse- ja kõrgkoolilõpetajaid igal aastal. Tänavu sai kutse 650 noort.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Eino
2 aastat tagasi

Väga tublid noored! Noortel muidugi põnev, aga teie emad-isad pole seda inimest tegelikult meie rahva esindajaks valinud, nii et minu jaoks ei ole see küll mingi tähtis koht kuhu minna, aga hea seegi ,et poistel ikka püksid jalas ja tüdrukutel kleidid, see annab veel lootust!