Kuuse tänava koolimaja läheb lammutamisele

Kuuse tänava koolimaja. Foto: Urmas Lauri

Kuuse tänava koolimaja. Foto: Urmas Lauri

Kui algkool Kuuse tänava koolimajast hiljemalt tuleva aasta septembriks välja kolib, tahab linn Kuuse tänava koolimaja lammutada

Haapsalu aselinnapea Innar Mäesalu sõnul on linn seisukohal, et hoone taastamine ei tasu ei linnal ega eraomanikul ära. „Peame selle platsi puhtaks tegema,” ütles Mäesalu.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
99 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kodutundeanti
2 aastat tagasi

üks krunt läheb sullile, üks taavile, kassi- tiidule üks serva oma ja väiksem ja uimane saab ka mingi teene eest ühe krundi aga kes ülejäänud krundid omale saavad? Kas on mõni uus oma mees hawannas kes saab suure krundi või tuleb enne riigi rahaga sinna kohviku ruumid ehitada ja siis ära jagada ja siis anda omahinnaga mõnele salmonite võsukesele kes siis täispeaga saab kalakülas räusates kõigile teada anda, et on kohviku omanik:)) tassige need jääkarud ja buratiinod ja palmid ka sinna ja tehke oma klub sinna. See nõme trepp mis kooli esimese korruse ülesse viib jätke alles ja seal saab… Loe rohkem »

Ohoo
2 aastat tagasi

Ilmselgelt tuleks lammutada .Ainult,mis nendest puudest saab,mida lõpetajad sinna kunagi istutanud on.Võimaluse korral võiksid need alles jääda.

nojah
2 aastat tagasi
Reply to  Ohoo

On neist puudest müni alles ka. Iga kord tõmmati need ju paari nädala jooksul maast välja.

maja on suht kobe
2 aastat tagasi

Mahavõtmise mõte saab olla:
a) et mahavõtja saaks sidruneid annetada
b) et järgmine omanik saaks linna kulude ja kirjadega kalli lammutuse

Novot
2 aastat tagasi

Mismõttes kobe. Seaduseid ei tunne? Nüüdsel ajal peab olema juba nullenergia maja, et üldse peale renoveerimist võiks sisse kolida. Uue tegemine kordades odavam järelikult. Selliseid asju peab teadma, mitte lihtsalt kobe!

Vanaema
2 aastat tagasi

Mäesalu on nagu Väikese Aruga Karu ehk karupoeg Puhh. Ideid ei ole, raha ei ole, aga meel on rõõmus ja suust tuleb lapsejuttu. Munitsipaalmaa on piiratud ressurss, linna südames vaba maa on piiratud ressurss. Täna pole ideid ja raha, aga elu ei ole ainult täna. Tuleb vaadata tulevikku. Tulevad vajadused, ideed, raha. Kui maa maha müüa, siis ideid avalikkuse heaks enam realiseerida ei saa, sest maa on maha parseldatud ja aiaga ümbritsetud kortermajad täidavad südalinna. See pole mõistlik. Südalinna tuleb planeerida ja selleks maad hoida avaliku kasutuse heaks.

Ei tea
2 aastat tagasi
Reply to  Vanaema

ärge muretsega, kõik on läbi mõeldud. Niisama ei hakka keegi midagi tegema.

Sass S
2 aastat tagasi
Reply to  Vanaema

Raha on küll aga leia see üles vot selleks on aju vaja .

koolis 20 aastat tagasi
2 aastat tagasi

Tegelt võiks teoreetiliselt pool vanalinna maha lammutada, sest elavad neis majades ( kui üldse elab) mingid vanurid või poolasotsiaalsed inimesed, kus akendel seisavad mingid tassid juba aastaid v äkki aastakümneid samas asendis.Mis tähendab, et pole pärijaid või omanikel suva ja kui maad tarvis, siis lasku aga linnavalitsus käia.Samuti mis kasu on linnarahvale muuseumist, kus ülistatakse vanu aegu ja kui ei kiruta tänapäeva, siis vähemalt sellist mõttetut ja aegunud jura surutakse peale.Kaubamaja vastas olev vana surnuaed samuti hoiab ka mõttetult ruumi kinni,traktoriga siledaks ja kondid prügikotti ja utiliseerimisele.Selgeltnägijate saate nõiad pühitseks selle “nõiutud” maa tagasi pühaks ja olemegi lõpuks tagasi ajas,… Loe rohkem »

Nojah
2 aastat tagasi

Surnuaia mahavõtmist tasuks isegi kaaluda. Päris palju on aega läinud mööda viimasest matmisest sinna.Hetk pole veel õige, kuid nii 60 aasta pärast ehk tasub kaalumist.

Kohaliku elu teadja
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Siiamaani maetakse veel neid kellel seal oma plats on.

Plood
2 aastat tagasi
Reply to  Nojah

Häbene! Austa esipölvede rahulat!

Tiit
2 aastat tagasi

Lidl kohale, absoluutselt!

Küll me oleme ikka rikkaks saanud.
2 aastat tagasi

linnavalituses pole ju spetsialtsigi kes selle hoone seisukorda hinnata, ekspertiisid on tegemata. koolimaja soojaks ei saada, trassid on puruks. Siis pannakse spetsalist mäesalu siin kirema. Peale seda ehitatakse kivi maja asemele klaasi ja gipskuudid asemele. Küll me oleme ikka rikkaks saanud.

Oijah
2 aastat tagasi

eks ikka jälle häda.

haha
2 aastat tagasi

palju neid teisi lagunevaid krunte on siin eraomanike käes nagu naftabaas? ainult metall välja võetud ja maha müüdud. peab ikka raha olema maamaksuks et ei pea panema suuri krunte raha tootma

Huvitav
2 aastat tagasi
Reply to  haha

Mis sul teiste rahast?

Anni
2 aastat tagasi

Parem kui puudele leiate mingi teise koha ja ümber istutate. Enda käsi ka mängus olnud ühe istutamisel. Oma linna haritud järelkasvule sülitate kui need katlamajja kütate.

mnjah...
2 aastat tagasi
Reply to  Anni

Kui puu aeg on ümber, siis on see ümber. Kui keegi on nõus ümberistutamised kinni maksma, siis palun väga. Puid on Haapsalus ja Eestimaal täiesti piisavalt ja ma usun, et kui puudele tahtjaid oleks, siis leiduks ka pakkujaid.
Mul on ka sauna ümbert vaja mõned puud ära koristada, võin anda aadressi ja tähtaja, mis ajaks puud läinud peavad olema ja plats puhas ja sile. Ja kui tahtjaid rohkem on, siis teeme oksjoni. Muul juhul rändavad need puud sinna samasse sauna ahju.

Urmas
2 aastat tagasi

Kui maja nii armas, siis vilistlased võiksid selle ju ära osta.

Kah vilistlane
2 aastat tagasi
Reply to  Urmas

Kõik selle kooli vilistlased ühinege!