Vatla kooli kokkutulekul peeti võrkpalliturniiri

Vatla võrkpallurid. Foto erakogu

Tarkusepäeval, 1. septembril peeti Vatlas sealse kooli vilistlaste kokkutulek.

Aastast 1923 Vatla mõisas sadadele lastele hariduse andnud kooli tulid külastama väga paljud endised õpilased, õpetajad ja lihtsalt selle kooli suured sõbrad. Kuigi tollane vallavõim kooli pool aastat tagasi sulges, on kogukonna ja sõprade armastus selle mõisakooli vastu eriline ja jääv.

Eriline on olnud ka Vatla kooli sporditegemine läbi aegade. Sealsete õpetajate ja treenerite ühised tegemised lastega on aastakümneid Vatla kooli spordilippu kõrgel hoidnud. Nüüd, mil kooli sünnist möödus 95 aastat, kutsusid kooli vilistlased Maris Vaino ja Taavi Linn kokku oma kooliõed-vennad ja sõbrad, et maha pidada üks korralik võrkpalliturniir.

Tore, et turniirile tulid eri põlvkondadel oma esimesest koolist spordipisiku saanud sportlased. Korraldajad jagasid loosimise teel võrkpallurid võistkondadesse. Ja just selline võistkondade moodustamine õigustas end igati. Võistkonnad tulid väga võrdsed ja maha peeti ülipingelised lahingud, kus kõik mängud läksid otsustavale geimile.

Et teineteisest ja mängust veel suuremat rõõmu tunda, oli ka kaks reeglitäiendust: servida tohtis ainult alt ja naismängijale meesmängija blokki teha ei tohtinud. Pealtvaatajad elasid valjuhäälselt kaasa, võrkpallurid said sellest indu ja liivaväljakul nägigi väga heal tasemel võrkpalli.

Teistest natuke paremad olid Vatla kooli II võistkonna võrkpallurid, koosseisus- Marete Saluste, Taavi Linn, Marek Saluste, Jaanus Saviots, Lauri Luik. Teiseks mängis end Vatla kooli I võistkond: Getter Järva, Mirko Jõulu, Jaanus Getreu, Alex Rummel, Jüri Rummel. Kolmas koht kuulus tublile Vatla kooli III võistkonnale: Ave Nellis, Maris Vaino, Ronald Kaasik, Raido Luik, Toomas Vestli.

Peale võrkpallilahinguid toimus servitäpsusvõistlus. Võistlema tuli 15 võrkpallurit ja finaali pääsesid võrdse seitsme punktiga Taavi Linn ja Mirko Jõulu. Lisaservid tõid võidu Mirkole.
Oli tore võrkpallipäev.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Vilistlane
5 aastat tagasi

👍, igati tore ja kordaläinud üritus oli!!! Aitäh korraldajatele!