Galerii: Valge Daami aeg Haapsalus

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 65
Valge Daami etendust käis vaatamas üle 4000 inimese. Arvo Tarmula

Tänavust Valge Daami vabaõhulavastust „100 valget daami” käis nelja päeva jooksul vaatamas  üle 4000 inimese.

„Ei ole mingi rekordaasta, aga on ka kehvemini läinud,” ütles etenduse produtsent Anneli Aken.

Eriti ekstreemsed ilmastikuolud oli esietenduse ajal, kui pool etendust möödus lausvihmas ning linnusemüüride taga sähvis äike. „Minu meelest nii trupp kui ka publik pole elu sees nii ühtehoidev olnud. See, mis seal toimus, oli täiesti uskumatu,” ütles Aken.

Akna sõnul oli tal sel ajal piinlik olla kuivas kohas helipuldis. „Selles mõttes vedas, et etendus ei jäänud seisma, ei pidanud katkestama ja saime lõpuni ära mängida,” ütles Aken.

Suure vihma tõttu sai jäädava veekahjustuse vaid üks põsemikrofon, mis kuulus meespeaosatäitjale toomhärra Jakobile, keda mängis Ott Raidmets.

„Õnneks oli Haapsalus lahti ka üks pesumaja, kes võttis meie rasked toomhärrade kuued kuivama ja teistel päevadel ilmataat hoidis meid,” ütles Aken.

Ka Valge Daami ajale omane käsitöölaat möödus Kultuurikeskuse juhi Gülnar Murumäe sõnul kenasti. „Rahvast oli augusti lõpu ürituse kohta päris kenasti,”

Koos lastealaga oli laadal 160 müügipunkti, kuid laata külastanud inimeste arvu ei ole Murumäe sõnul võimalik kokku arvutada. „Jätkus kogu aeg,” ütles ta.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments