Haapsalu linnavolinik Riho Lepp sattus politsei uurimise alla

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Riho Lepp Haapsalu linna lipuga. Foto: Arvo Tarmula
Riho Lepp Haapsalu linna lipuga. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu ja Haapsalu Linnahoolduse nõukogu liige Riho Lepp (Urmas Suklese valimisliit Hari) sattus keskkriminaalpolitsei uurimise alla, sest teda kahtlustatakse toimingupiirangu rikkumises.

Lääne Elu andmeil kahtlustab keskkriminaalpolitsei, et Lepp võis mõjutada Haapsalu Linnahoolduse hanget. Selle aasta aprillis otsustas ettevõtte nõukogu, mida juhib Haapsalu linnavolikogu liige Siim Saareväli, et tuleb osta kuni 100 000 eurot maksev tõstukauto.

Tõstukauto hanke võitis Silberauto 92 000 euroga. Teise pakkumuse suurus oli 107 000 eurot.

Lääne Elu andmeil vahendas Lepp teistele nõukogu liikmeile ja Haapsalu Linnahoolduse juhatajale Silberauto analoogse pakkumise.

Keskkriminaalpolitsei, prokuratuuri ega Riho Lepa kommentaari pole veel õnnestunud saada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Toiduahela uurija
5 aastat tagasi

Kas varsti läheb paberite põletamiseks ja arvutite puhastamiseks ?

alam
5 aastat tagasi

Mismoodi on võimalik, et volikogu eelarve ja rahanduskomisjoni esimees hakkab mõjutama riigihanget? See saab olla võimalik ainult Haapsalus. Meenuvad J.Karilaiu sõnad (LE 10.04.2015.a.) – A.Lõps on volikogu kõige distsiplineeritum liige. Karilaiu sõnul huvide konfliktist lähtuvalt lubas tookord A.Lõps maha panna tookord planeeringu ja kommunaalkomisjoni esimehe koha ja lõpetada tegevuse OÜ Soliis juhatuses. Mis aga tegelikult tookord juhtus teavad paljudki asja juures olijad. A:Lõps edutati hiljem hoopiski veelgi mõjukamale positsioonile – volikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimeheks, selgemalt öeldes, tal tekkis võimalus firmale, mida ta juhtis, kasulikult finantsasju ajada, seda enam veelgi, kui firma finantsjuhiks võttis ta linnavalitsuse finantsjuhi abikaasa. Kus siinriigikogu… Loe rohkem »

Heh
5 aastat tagasi

Teada värk juu, et nuhverdamine käib.