Karilaid: kahtlusalused peavad ametist lahkuma

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jaanus Karilaid. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid (Keskerakond) ütles Lääne Elule, et kui linnavolikogu liige Riho Lepp on saanud kahtlustuse kuriteos, siis peab ta volitused peatama nii volikogus kui ka Haapsalu Linnahoolduse nõukogus.

„Juhul, kui vastavad tõele kuuldused, et keskkriminaalpolitsei on esitanud kahtlustuse Lepale ja Haapsalu Linnahoolduse juhatuse esimehele Alo Lõpsile, siis peavad kõik kahtlusalused volitused peatama, kuni selgus on majas,” ütles Karilaid. „Lõps on töölt kõrvaldatud kuni uurimise lõpuni.”

Keskkriminaalpolitsei pidas Lõpsi eile kinni. Millises kuriteos teda kahtlustatakse, pole teada. Uurimise all on ka Lepp, keda kahtlustatakse ühe tõstukauto hanke mõjutamises.

6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linnlane
3 aastat tagasi

Kui siin kõrvutada Narva juhtumiga, siis peaks Karilaid võtma samasuguse poliitilise vastutuse nagu ta Ida Virumaa linna volinikele ette pani – kuni selguseni enda taandama, nii linnavolikogu esimehe, kui ka riigikogu õiguskomisjoni esimehe kohalt. Ei ole meil vaja sellist seadusandja esindajat, kes ei näe, mis tema ümber toimub.

juss
3 aastat tagasi

Aga ärge siis valige kesikute bandet!

Ahhoi
3 aastat tagasi

Karilaid; no ära aja naerma! See on Eestis juba ammu teada-tuntud asi, et suured (loe:rikkad) sulid sõidavad tõllas, väikesed (loe:vaesed) aga rippuvad võllas. Ei juhtu Karilaiu positsioonilt lähtuvalt ja riigikogu valimiste ootuses siinses võimuladvikus midagi. Siin me räägime riigihanke rikkumisest, aga linnakodanikuna ma küsiks, mismoodi ostis linn eraisikult Krahviaia tenniseväljakud?

kommenteerijale
3 aastat tagasi
Reply to  Ahhoi

Kas mitte Karilaid esimesena ei peaks tagasi astuma . Istus ta ju vahepeal neljal toolil korraga. Riigikogus, volikogu esimees , Linnamajanduse ja Linnahoolduse nõukogu esimees. Suur tükk ajab suu lõhki. Vaevalt et ta ei teadnud, mis nendes firmades toimub. ja kui ei teadnud siis astugu tagasi ja võtku vastutus. Aga tema sokutas veel Linnamajandust juhtima keskerakonnas kandideerinud Albi, kel pole ka aru peas kui selle koha vastu võttis. Vanasti tehti ikka konkurss kohale ja olid eelnevad teadmised ja juhikogemus vajalik, nüüd loeb ainult millisesse erakonda kuulud. Mage !!!

Naene
3 aastat tagasi

Kas nad hakkavad siis lihtsalt varastama ja skeemitama!?

Maksur
3 aastat tagasi
Reply to  Naene

Millest Karilaid elab siis? Ikka kõrged kohad annavad informatsiooni rahaahnitsemis võimalustest ja viisidest. See ongi selliste kohtade tahtmine.