Nõva kool on ikka direktori ja kodurahuta

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Nõva hoolekogu esimees Ivo Karindi

Nõva kooli hoolekogu esimees Ivo Karindi ei usalda Lääne-Nigula vallavalitsust ja tahab seepärast teada direktoriks kandideerijate nimesid. Foto Eduard Laur

Teadmata on Nõva õpilaskodu saatus, sest kohus on peatanud Lääne-Nigula vallavalitsuse määruse kodu sulgeda. Pinged Nõva koolis on kestnud aasta ja kestavad edasi.

Kõige sellega peaks tegelema uus direktor, keda pole.

Täna koguneb Nõva kooli direktori valimise komisjon taas kandidaate vaagima. Seekord vesteldakse kahega – Lääne-Nigula volikogu liikme ja endise Nõva kooli kehalise kasvatuse õpetaja Peeter Kallase ning veel kellegagi, kelle nimi ei ole Lääne Elule teada. Kolmas kandidaat, Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi gümnaasiumiosa kunagine direktor Kaupo Padar ei saa kohale tulla, sest on ootamatult haigestunud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Papi
5 aastat tagasi

Võiks juba lõpetada selle loo siin pidamise.
Uus Nõva kooli direktor on on olemas ja küllap
saabub tõõ käigus ka kodurahu. Edu ja üksmeelt kooliperele.

Mammi
5 aastat tagasi
Reply to  Papi

Mingi positiivse kuvandi kampaania?
On selge, et selle tegelasega ei saabu kodurahu ega üldse rahu kalmistulegi.

eks
5 aastat tagasi

See kooli maine on ju ülevalt poolt tekitatud. Nõva kool on iseenesest väga tubli. Siiamaani pole märgatud. Eks nüüd uue direktori ajal hakatakse seda kiitma ja tundubki siis ,et Kallase ajal on kooli maine paranenud. Olen selles täielikult veendunud.
Aga Heinlehe laps küll koolitülide pärast teise kooli ei lähe. Teda on Nõval ikka väga hoole ja armastusega hoitud. SEE ON VALE. Ema suust sihukest juttu kuulata on ikka kohatu

tõsi
5 aastat tagasi

Selle eest, et Nõva kogu aeg pildil oleks, hoolitsevad vallaametnikud eriliselt. Hale mõelda, et kui juba juhtkonnale “sobiv” direktor on paika pandud, ilmub osavallavanemalt suur süüdistav hala ja teade, et tema oma last küll Nõva kooli ei pane. Just proua Heinleht oleks pidanud tegema kõik, et kohapeal pingeid maandada. Samas on ta teinud kõik, et pingeid võimendada. Tekib küsimus, kas selline inimene saab teha tööd osavallavanemana ?

tean
5 aastat tagasi

Lääne-Nigula valla haridusasutuste direktori vaba ametikoha täitmiseks korraldatava konkursi läbiviimise kord ei näe ette, et komisjon saadab 2 või enam kandidaati vallavalitsusele. Kas toimus 2 valimisvooru nagu ette nähtud või on tegemist tavalise hämaga?

Zanders
5 aastat tagasi

Kas söjaaegset püssa pole kellegil?

tundub jah
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

et aeg on need üles otsida ning padrunid valmis osta.

..
5 aastat tagasi

Keegi ei tahagi saada kooli direktoriks, kui seal koolis käib selline ussitamine ja klatsimine..
Ei usu asi on vallavalitsuses

Aga
5 aastat tagasi
Reply to  ..

Aga miks siis eelmises voorus tervelt 5 inimest kandideeris ja tahtis väga direktoriks saada? Hetkel Kallas kandideerib ju vaid selleks, et vallale järjekordseid allkirju andma minna ning õpse tümitama hakata…

Kas selline olukord
5 aastat tagasi

on tõesti normaalne, et vald ei saa direktori ametisse panekuga aasta jooksul hakkama? Suured vallad pidid olema ju palju haldussuutlikumad. Kelle taga asi seisab, et ei suudeta tagada normaalset olukorda kooli alguseks? Seda pole kellegi käest küsida. Räägitakse ainult kokkulepetest. Kokkulepete tegemisel on tavapäraselt kaks poolt. Koolivõrk ja käsutus ja ms. peaksid olema riigi kätes, näha on, et omavalitsus on sõna otseses mõttes “oma” valitsus- teen, mis tahan.

nii ongi
5 aastat tagasi

Taebla koolimaja ehitus läheb oodatust kallimaks ning “vahendeid ” valida pole võimalik.
Ilus see muidugi ei ole.Liitudes valis Nõva vist “vale poole ” lihtsalt.

Pealtvaataja
5 aastat tagasi

See on niiii naeruväärne. Vallajuhid, kuidas te kogu selle vihkamisega toime tulete? Kuidas te oskate nii palju paksu verd ja pahameelt külvata?
Aasta paari pärast põete rasket haigust, sest see halb peab teie seest välja mädanema..

Suvenõvakas
5 aastat tagasi

Minule tundub küll,et Nõva koolist saab sellele vallavalitsejale kirstunael. Ma tuleks isegi appi seda naela sisse lööma 😅