Lääne Elu paberleht neljapäeval, 23. augustil

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kümme päeva enne kooliaasta algust pole Nõva koolil direktorit ega kodurahu

Teadmata on Nõva õpilaskodu saatus, sest kohus on peatanud Lääne-Nigula vallavalitsuse määruse kodu sulgeda. Pinged Nõva koolis on kestnud aasta ja kestavad edasi. Täna koguneb Nõva kooli direktori valimise komisjon taas kandidaate vaagima. Seekord vesteldakse kahega – Lääne-Nigula volikogu liikme ja endise Nõva kooli kehalise kasvatuse õpetaja Peeter Kallase ning veel kellegagi, kelle nimi ei ole Lääne Elule teada. Kolmas kandidaat, Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi gümnaasiumiosa kunagine direktor Kaupo Padar ei saa kohale tulla, sest on ootamatult haigestunud.

Valge Daam toob karmimad parkimiskeelud kui tavaliselt

Tavapäraselt on Haapsalu vanalinn Valge Daami ajal autoliikluseks suletud, kuid sel aastal tuleb Koidula ja Rahu tänava autoomanikel oma sõidukid mujale parkida, sest ürituse ajal keelatakse seal parkimine ära. Päevasel ajal on suletud ka Vaba tänava parkla.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
optimist
5 aastat tagasi

Juba 2 aastat on Nõva koolis õppeaasta algus pinev ja rahutu. Kas ei kannata selle all ka lapsed? Kooli algus on tavaliselt ootuslik ja rõõmus. Miks Nõva lapsed ja õpetajad sellest ilma jäävad?
Lõhmuse lapsed kindlasti seda ei koge.

kuglimugli
5 aastat tagasi

Kas tõesti Läänemaal kõikides teistes koolides elu sujub ? Äkki paneks kohe eraldi ajakirjaniku ainult Nõva probleemide peale ? Ehk oleks võimalik kutsuda kohale kedagi kõrgelt ja kaugelt, et ometigi need siplevad probleemid ära lahendada, et saaks rahu majja. Asjalood on ikka väga tõsised kui iga viimanegi piuks kohalikku kobrulehte jõuab.

eafgr
5 aastat tagasi
Reply to  kuglimugli

millest siin kolkas siis veel kirjutada, midagi muud ju ei toimu. “näe, see kantis vallast ära nii ja nii mitu tonni ning revisjonikomisjoni absull ei huvita” või “see siin sai vallalt nii ja nii palju tasuta rendile ning tema peetava läbu joodikud käivad end koolimaja seina vastu tühjendamas, kuna välikäimlat ei ole” oleks natsa igavavõitu ju?

Vean 100 EUR peale kihla
5 aastat tagasi

et Lääne-Nigula vallavalitsus valib kriminaali, mitte endise eliitkooli direktori. On huvilisi? (Vallavanema mineviku käitumise põhjal otsustades kaotab see, kes kihlveo vastu võtab.)

jätkuks
5 aastat tagasi

kes sul siis kriminaal on, need on sinu sõnad.

Vean 100 EUR peale kihla
5 aastat tagasi
Reply to  jätkuks

OK, vabandan solvangu eest ja parandan: see, kel lasub kuriteokahtlus, mille uurimisega on jõutud prokuratuuris lõpusirgele. Kõlab kohe palju ülevamalt!

Meeldiv üllatus
5 aastat tagasi

Või siis Vanalinna Hariduskollegiumi direktor? Tegemist on ju ühe Eesti kuulsaima eliitkooliga. Kas tõesti sealne direktor oleks valmis Nõva Kooli tulema juhtima? Ta ju teise avalikustatud kandidaadiga võrreldes hoopis teisest kategooriast.

Eks ta ole
5 aastat tagasi

…. liiga hea, et tõsi olla

Lootus jääb
5 aastat tagasi
Reply to  Eks ta ole

Loodame ikka, et on tõsi ja et inimest ei mõjutatud loobuma. See oleks ääretult kurb. Sellist vaimsust oleks nii väga Nõvale vaja!

Normaalne
5 aastat tagasi

Kuidas on Lääne Elul nüüd äkki teada veel ühe kandidaadi nimi???? Kusagil vist lekib ja mitte vähe. Aga kolmas?

Arvamus
5 aastat tagasi
Reply to  Normaalne

Eks vallavalitsus lekitab just nii nagu tarvis.

normaalsele
5 aastat tagasi
Reply to  Normaalne

eks see 1 komisjoni liige ehk poetab selle viimasegi kandidaadi nime välja, sealt need eelmised kandidaadid ka ju avalikuks tulid, seda pole ju raske arvata

Lekitab
5 aastat tagasi
Reply to  normaalsele

vallavalitsus. Enamus “uudiseid” vallast lekib läbi “Lääne Elu”. Vallavalitsus ise ei leia, et oleks vaja oma tegevusest kellelegi ülevaadet anda, tegutsetakse pimedas, salaja, sosistades.

Lekitab
5 aastat tagasi
Reply to  normaalsele

Aga tegelikult kah – kooli direktor ei ole mingi tagatubada susija vaid avalik tegelane. Miks ei peaks avalikkus kandidaatidest informeeritud olema? Ainus põhjus, mida näen, on oma jope pukki upitamine tagada.

JOPPEN
5 aastat tagasi

Ära on tüüdanud see harjumaalame Karindi. Pangu oma laps koduvalla kooli ja ussitagu seal.

PUHH
5 aastat tagasi
Reply to  JOPPEN

Ära on tüüdanud see “kogukondlaste” inin

enn
5 aastat tagasi
Reply to  JOPPEN

ära on tüüdanud see vallavanem, kes kõik otsustamised iseenda pihku on koondanud ning ka kõige pisema asjaga tegelikult hakkama ei saa. aastaga ei leia koolile direktorit? taebla koolile ehitajat? varsti ei leia enam ka valla wc-desse paberit!

JOPPEN
5 aastat tagasi
Reply to  enn

Saare, Rahumäe, Kallase ja kõigi eelnevate ajal ju Nõval elu kees. Töötas Teaduste Akadeemia, raha purskas diivanist ja linnud tegid headele inimestele pähe pesa.

Ära alahinda inimesi!
5 aastat tagasi
Reply to  JOPPEN

Ei ole olemas nii rumalat inimest, kellest veel rumalamat ei leia. Darwin ajas jama, tegelik evolutsioon algas tipust ning jõuab välja põhja! Inimesest ahviks, mitte vastupidi.

xyz
5 aastat tagasi
Reply to  JOPPEN

Siniverelistele põlisnõvakatele on kõik mujalt tulnud muidugi suureks ohuks. On oma saare peal aina isekeskis siginud ning sellega igati rahul, hoidku selle eest, et keegi väljastpoolt sellesse idülli sekkub!

joppenile
5 aastat tagasi
Reply to  JOPPEN

sama meelt, kaua see kisma õhutamise seal selle mehe poolt käib

Hehh
5 aastat tagasi

Kolmas kandidaat haigestus ootamatult – mõjutati kuidagi ???

ahh
5 aastat tagasi
Reply to  Hehh

uuri järgi, saad südamerahu