3

Ründelennukid A-10 teevad Läänemaal maandumisharjutuse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ründelennukid A-10 teevad Läänemaal maandumisharjutuse. Foto: kaitsevägi

Õppusel Saber Strike osalevad Ameerika Ühendriikide ründelennukid A-10 Thunderbolt viivad sel nädalal Kiltsi lennuväljal läbi maandumisharjutuse.

Neljapäeval ja reedel läbi viidaval maandumisharjutusel Haapsalu lähedal Kiltsi lennuväljal osaleb korraga kuni kuus lennukit, edastas kaitseväe peastaap. Mõlemal päeval toimub harjutus ajavahemikul 11.30–12.45 ning kell 16–17. Ründelennukid kuuluvad USA Michigani rahvuskaardi koosseisu ning tõusevad õhku Läti õhuväebaasist Lielvardest. Kiltsi lennuväljal teevad lennukid maandumist imiteerivat harjutust.

Saber Strike on Ameerika Ühendriikide Euroopa maaväe korraldatav iga-aastane suurõppus. Sel aastal võtab Poolas ja Balti riikides õppusest osa kokku ligi 18 000 kaitseväelast. Õppus kestab 15. juunini, Eestis osaleb õppusel üle 2000 Eesti- ja liitlassõduri.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
uskmatu toomas
uskmatu toomas

Kui teevad maandumisharjutusi siis miks nad linna kohal tiirutavad?Omal ajal isegi vene sõjalennukid maandusid üle Valgevälja või üle Topu lahe.Järelikult harjutatakse ka midagi muud !

Lendav Tiib
Lendav Tiib

KaTahaks näha pommide ja mürskude kukkumist.s need ründelennukid ka ründavad ka lennuvälja.

Juku
Juku

Maga kaineks.

wpDiscuz