Haapsalus tuleb Valencia jalgpalliklubi treeninglaager

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Valencia jalgpalliklubi noorteakadeemia korraldab treeninglaagreid mitmel pool Euroopas. Foto Valencia CF

Augustis toimub Haapsalus Hispaania suurklubi Valencia viiepäevane treeninglaager siinsetele lastele.

Praegune Hispaania meistrivõistluste neljas, Madriidi Realist ühe punktiga maha jääv Valencia korraldab noortelaagreid paljudes maailma riikides. Eestisse tõi Valencia laagrid endine tippjalgpallur Marko Kristal.

„Valencia on üks paremaid niinimetatud kasvatajaklubisid Euroopas, kust on tuule tiibadesse saanud paljud tähed,“ ütles Marko Kristal. Valencia noorteakadeemias said jalgpalluriteks näiteks David Silva, Gaizka Mendieta ja Jordi Alba. „Treeninglaager on vahetu võimalus teha samasugust trenni kui Euroopa tippakadeemias.“

Treenerid valivad välja ka kaks last, kes aasta pärast lendavad Hispaaniasse, kus saavad Valencia mängu vaatamas käia, esindusmeeskonna mängijatega kohtuda ja noorteakadeemia treeningust osa võtta.

Valenciast tuleb Haapsallu kaks noortetreenerit, kes koos kohalike treeneritega viivad laagri läbi. Laagri Haapsalu-poolseks partneriks on Läänemaa jalgpalliklubi.

Viiepäevase laagri osavõtutasu on 229 eurot. „Kui Marko Kristalilt ettepanek tuli, siis veidi muidugi mõtlesin, kas asi ette võtta, sest vaja on leida 85 osalejat. Samas on Ida-Virumaal, mis ei ole teadupärast suure sissetulekuga piirkond, laager edukalt kaks aastat toimunud ja see julgustas positiivset otsust vastu võtma,“ ütles Läänemaa jalgpalliklubi noortetreener Triin Vellemäe.

„Laager, mis toimub 20.-24. augustil on mõeldud mistahes piirkonnas ja klubis olevale jalgpalli armastavale 2003-2012 sündinud poisile-tüdrukule,“ lisas Vellemäe, kelle sõnul märtsis pakkus klubi osalemisvõimalust esmalt Läänemaa JK lastele.

„Eelkõige on see siiski suur võimalus ja ka au, et meil õnnestub Euroopa suurklubiga koostööd teha,“ sõnas Vellemäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments