Video ja fotod: vaata kuidas NATO sõdurid Virtsust üle jää Muhumaale läksid

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Liitlassõdurid kõndisid üle jää Virtsust Muhumaale. Foto Ardi Hallismaa / Eesti Kaitsevägi

Eile keskpäeval läks enam kui sada Eestis teenivat Briti ja Taani sõdurit jalgsi Virtsust üle jäätunud Suure väina, et osaleda Muhumaal peetaval õppusel, teatas kaitseväe peastaap.

Liitlassõdurid suundusid jääle Virtsust lõunas, sest põhja pool Virtsu sadamat on jää Heltermaa-Virtsu ajutise praamiliini avamisega laevateega läbi lõigatud.

Õppuste üldjuhi Mihkel Jürisson sõnul oli retke läbiviimisel abiks Eesti poolelt instruktorid ja julgestajad. Koostööd tehti politsei- ja piirivalveameti, vabatahtlike merepäästjate ja maanteeametiga, kes aitasid tagada turvalise teekonna üle jää mandrilt Muhumaale. „Sellega on kindlasti tehtud ajalugu nii Eestis kui ka Suurbritannias, kus teadaolevalt pole samuti nii pikki jääretki kunagi tehtud,” ütles Jürisson.

Muhumaal toimuval õppusel harjutatavad liitlassõdurid, kaitseliitlased ja õhuväelased erinevate operatsioonide läbiviimist õhuseiredivisjoni Muhu radariposti läheduses, Koguva karjääris ja Nõmmküla tööstuskompleksis. Väiksemas mahus tegevusi toimub veel mitmel pool üle saare.

Vaata galeriid Suure väina ületamisest Eesti kaitseväe pildigaleriis

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments