0

Laulu- ja tantsupeole tahab Läänemaalt 78 kollektiivi

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Marju Viitmaa. Foto Arvo Tarmula

Läänemaalt registreerus 2019. aasta laulu- ja tantsupeole 78 kollektiivi ehk umbes sama palju kui varem Hanila ja Lihulaga koos.

Kollektiivide registreerumine 2019. aasta suvel toimuvale XXVII laulu- ja XX tantsupeole „Minu arm” on lõppenud. Läänemaa rahvakultuuri spetsialisti Marju Viitmaa sõnul on 78 end kirja pannud kollektiivi seas 28 koori ja 44 tantsurühma, kaks rahvamuusikaorkestrit, üks keelpilliorkester ja kaks täiskasvanute võimlemisrühma.

„Lõuna-Läänemaa läks ära, aga numbrid küll väiksemaks ei ole jäänud,” ütles Marju Viitmaa.

Ees seisab õppimise ja ülevaatuste aeg, alles siis selgub, kui paljud kollektiivid peole pääsevad.

„Ees ootab poolteist aastat põnevat õppimist ja harjutamist, andmaks juhtmõttele „Minu arm” oma isiklik tähendus,” ütleb Eesti Laulu- ja Tantsupeo sihtasutuse juhataja Aet Maatee.

XXVII laulu- ja XX tantsupidu „Minu arm” toimub Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil neljapäevast pühapäevani, 4.–7. juulil 2019. aastal. Neljapäeval ja reedel annavad rahvatantsijad Kalevi staadionil kokku kolm etendust ning toimuvad rahvamuusikute kontserdid. Laupäev on rongkäigu päralt, millele järgneb laulupeo 1. kontsert „Õpetajale”. Pühapäeval toimub laulupeo 2. kontsert. Laulupeo peadirigent on Peeter Perens, tantsupeo pealavastaja Vaike Rajaste ning rahvamuusikapeo loominguline juht Juhan Uppin.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz