0

Laikülas põles kuur, suures ohus oli ka elumaja

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Laiküla garaažipõlengut olid kustutamas Lihula ja Risti komandod. Foto: Urmas Lauri

Täna kell 12.08 sai häirekeskus teate, et Laikülas on tulekahju. Kohale jõudnud päästjad avastasid, et põleb kuur.

Esimesena oli sündmuskohal Lihula päästekomando, seejärel saabusid ka Risti ja Haapsalu komando. “Tähtsaimaks ülesandeks oli päästjail elumaja kaitsmine,” ütles Haapsalu komando operatiivkorrapidaja Hannes Kliss. Kustutamisel Haapsalu komando ei osalenud, sest Lihulast ja Ristilt olid mehi kohal piisavalt ning haapsallased saadeti koju tagasi.

“Risu on palju, lõplik kustutamine võtab palju aega,” ütles Kliss kella poole kahe paiku, mil päästjad tegelesid järelkustutamisega. “Tunnike läheb kindlasti veel.” Üks päästja vaatles põlengukohta termokaameraga ning juhendas selle andmete põhjal kustutajaid.

Põleng Laikülas sai alguse keevitustööst. Kuuri lähedal oli majaperemehel väliestakaad, millel ta olevat ühe auto sumbutajat keevitanud. Ühtäkki märganud mees, et keevitamisel süttis tema vatijope. Mees valanud tossava koha veega üle ning riputanud jope kuuri alla. Vatijope puuvillatäidis võtnud aga uuesti tuld ning süütas kuuri.

“Kui kohale jõudsime, oli päris kõva tuul,” nentis Kliss. Õnneks puhus tuul lõunakaarest, kuurist vähem kui kümne meetri kaugusel asuvast suurest talumajast mööda. Põlengu kõrghetkel olnud päästjail siiski tükk tegemist, et ära hoida elumaja süttimist.

Klissi sõnul pole viimasel ajal Läänemaal põlenguid olnud. “Aga ilmad on külmad ning alates tänasest käime patrullimas, sõidame autodega külades ringi, hoiame kriitilistel kohtadel silma peal,” lausus Kliss. “Külmaperioodi jooksul oleme igal õhtul väljas.”

Fotod: Urmas Lauri

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz