Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühma merepäästjad tunnistati aasta parimaks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Siseministeeriumi kantslerilt Lauri Lugnalt (vasakul) ja politseiameti peadirektorilt Elmar Vaherilt võtsid kingituseks saadud koroonalaua vastu Lääne RPRi merepäästerühma liikmed Ago Vimm, Sirle Olesk, Margus Mägi ja Helina Simm. Foto siseministeerium

Täna Tallinnas siseministeeriumis toimunud siseturvalisuse vabatahtlike tänuüritusel tunnistati 2017. aasta parimaks vabatahtlike merepäästeühinguks Lääne-Eesti vabatahtlik reservpäästerühm (Lääne RPR).

Möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja merepäästjate rühmi ning nende toetajaid tunnustasid siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu.

Parimaks abipolitseinike rühmaks tunnistati Võru abipolitseinikud ja parim vabatahtlik päästekomando on Kambja vabatahtlik päästekomando.

Parima merepäästerühma tiitli saanud Lääne RPRi merepäästeüksus asutati 2010. aastal. Liikmeid üle 30 ja piirkond, mida kaetakse on Eesti suurim, ulatudes Nõvalt Virtsuni. Lääne RPRi merepäästjad reageerivad Nõvalt, Rohukülast, Hobulaiult, Haapsalust, Virtsust ja Rooglaiult).

Ühingule kuulub 3 alust, lisaks kasutatakse reageerimiseks liikmete isiklikke aluseid. Ühingu lipulaev on taasiseseisvunud Eesti esimene piirvalvealus PVK-001, mis nüüd kannab nime Hurmur 001. Viimasena lisandus endine politseialus K-020 (nüüd Hirmur 020), mille sõidukorda viimisse panustasid rühma liikmed eelmisel aastal palju töötunde.

Lääne RPRi merepäästjad on pidanud oluliseks ennetustööd ja neid on oma varustusega olnud näha mitmetel avalikel üritustel. Lisaks töötati mullu koolide jaoks välja jää- ja veeohutusprogramm, kus teooriaosas õpetati praktiliste ja mänguliste tegevuste kaudu jääl, mere ääres ja merel õigesti käituma ning õnnetuse korral nii ennast kui ka kaaslast päästma.

Täna siseministeeriumis toimunud tänuüritusel tunnustasid siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna, politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ja päästeameti peadirektor Kuno Tammearu möödunud aastal erakordse panusega silma paistnud abipolitseinike, vabatahtlike päästjate ja merepäästjate rühmi ning nende toetajaid.

„Te panustate oma kallist vaba aega kogukonna turvalisuse tõstmisesse – see on vägev, mis te teete,“ ütles Lauri Lugna vabatahtlikele. „Iga abipolitseinik, vabatahtlik päästja ja merepäästja on ohutu käitumise eeskuju, tuletades meelde, et turvalisus algab meist igaühest,“ lisas ta.

Samuti tõstis ta esile vabatahtlikke toetanud omavalitsusi, ettevõtteid ja eraisikuid. „Teiste seas sai vabatahtlike toetaja aunimetuse ettevõtte, mille enda territooriumil toimus mõned aastad tagasi tulekahju. See näitas, kuidas ootamatul hetkel võime ise olla abivajaja rollis ja seda enam oskame turvalisuse tagajaid hinnata,“ märkis Lugna.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments