Galerii: pikne pani Nõva kandis metsa põlema

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 73

Urmas Lauri fotod

Tänavune esimene tõsisem äikeseilm tõi Nõva lähistel põlevat metsa ja raba kustutama päästjaid neljast maakonnast ning rohkem kui kümnest komandost.

Teisipäeva õhtul puhkenud kahjutuli lokaliseeriti südaöö paiku, eile tegelesid tuletõrjujad järelkustutamisega. „Ilmselt on päästjad olukorda jälgimas ja vajadusel kustutamas ka homme,” ütles Hiiu–Läänemaa päästepiirkonna juht Hannes Aasma kolmapäeva lõuna paiku.

Esimesest, Höbringi küla piires puhkenud põlengust tuli häirekeskusele teade teisipäeval kell 18.41, tund aega hiljem teatati ka Nõmmemaa ja Vaisi küla piiril põlevast metsast.

Tulekahju oli intensiivne ja kohati põles mets ladvaleegiga. Kustutustöid raskendas see, et metsasügavusse ei pääsenud, nii tuli päästjatel teha palju tööd käsitsi, sest masinatega põlengukohale ligi ei saanud.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments