Piirsalu piimafarm lõpetas tegevuse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Piirsalu robotlaut

Kuus aastat tagasi avati Piirsalus robotlaut, nüüd on see aga tühi. Foto ahiiv

Suurpõllumees Elvo Leppmaale kuulunud piimafarmist viis uus omanik märtsi alguses välja viimased loomad. Piimafarm on tegevuse lõpetanud.

Ligi 80 looma ostis Kirbla osaühing. „48 lüpsilehma ja 30 mullikat,” ütles Kirbla osaühingu tegevjuht Toomas Laos. Loomad toodi Piirsalust Kirblasse veebruari keskel ja märtsi alguses. „Valida ei olnud midagi. Need olid viimased. Kõik, mis järel olid, tõime ära,” ütles Laos.

Kuhu viidi ülejäänud loomad ja mis saab Piirsalu farmist edasi, ei ole teada. Uus omanik ütles, et eraettevõtjana pole tal kohustust ega soovi ajakirjandusega suhelda.

Leppmaa müüs farmi võlgade katteks maha mullu juunis. Farmi ostis Padise vallas tegutsev Laheotsa osaühing. Koos muu vara ja maaga vahetas toona omanikku üle 400 piimaveise, sh 200pealine lüpsikari, ja vähem kui viis aastat tagasi avatud robotlaut. Laudas oli neli lüpsirobotit ja kohti üle 200 lehmale. Laheotsa osaühingu juhatuse liige Risto Villers ütles mullu juunis Lääne Elule, et „kahjumlik loomakasvatus” on kavas likvideerida.

Laheotsa on Eesti suurim köögiviljakasvataja ja -töötleja, kes müüb oma toodangut Laheotsa ja Villeri kaubamärkide all.

 

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments