LÜGi õpilase Karl-Christoph Rebase film sai festivalil eriauhinna

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Karl-Cristoph Rebane Foto Eduard LaurLÜGi õpilane Karl-Christoph Rebane tuli filmifestivalilt tagasi eriauhinnaga. Foto: Eduard Laur

Laupäeval toimus Tallinnas kinos Artis Eesti Vabariigi 51. mittekommertslike filmide festival, kus eriauhinna parima eksperimentaalfilmi eest kuni 19-a. autorite grupis sai Haapsalu Ühisgümnaasiumi õpilane Karl-Christoph Rebane.

„Tema film "EnesearmastaMatus" eristus teistest samas grupis esitatud töödest niivõrd, et žürii oli täiesti rabatud,“ ütles Eesti Mittekommertslike Filmide Autorite Liidu liige Eduard Laur.

Lauri sõnul on varasemalt paaril korral juhtunud, et eksperimentaalfilmi kategoorias jäetakse auhind üldse välja andmata. Rebase võidule lisab kaalu seegi, et Rebane on esimene noor filmitegija Läänemaalt, kes sellel festivalil finaali ja eriauhinnani jõudis.
Lisaks sai Rebane ka debüüdiauhinna, sest tegemist oli tema esimese festivalile esitatud filmiga.

Festivalil võivad osaleda kõik Eestis tegutsevad filmitegijate ühendused ja omaette tegutsevad autorid mittekommertslike videofilmidega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments