Haapsalu Viskiklubi tegi Eesti meistrivõistlustel viskitundmises tuule alla senisele liidrile

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu viskiklubi Foto Mart ArrakAlari Engman, Jaanus Kalm ja Kaupo Kasemaa kukutasid troonilt viiekordse Eesti meistri viskitundmises. Foto: Mart Arrak

Pühapäeval toimusid Šoti klubis järjekorras juba kolmeteistkümnendad Eesti Lahtised Meistrivõistlused viskitundmises, mille võitis Haapsalu Viskiklubi, kes vapustas teenekat žüriid nii tugevate teadmiste kui ka maitsemeeltega.

Žüriid vapustanud Haapsalu Viskiklubi võistkonda kuulusid Alari Engman, Kaupo Kasemaa ja Jaanus Kalm.

Tänavu võttis Eesti Lahtistest Meistrivõistlustest osa rekordarv meeskondi, kellest tugevaimaks tunnustati viski asjatundjaid Haapsalust. Kümme meeskonda üle Eesti panid proovile nii oma teoreetilised teadmised viskist kui ka maitsemeelte täpsuse.

“Parimaks nii teoorias kui ka praktikas osutus Haapsalu Viskiklubi, kes lükkas troonilt teeneka – koguni viiekordse – Eesti meistri Põltsamaa Viskiklubi. Haapsalu viskientusiastide edu taga on nii tugevad teoreetilised teadmised, kui ka hea praktiline oskus, korralik ettevalmistus ning tõsine suhtumine,” ütles võistluse korraldaja Šoti klubi liige Mari Mandre.

Ürituse eesmärk on eelkõige arendada viskikultuuri Eestis.

“Meil oli äärmisel hea meel näha, et sel aastal osaleb meistrivõistlustel rekordarv meeskondi. See viitab Eesti inimeste huvi tõusmisele viskikultuuri vastu kui ka ürituse üldisele edule,” lisas Mandre. “Erilist heameelt valmistas võistlusel aktiivselt osalenud Ühendkuningriigi suursaadiku Chris Holtby poolne tunnustus meie viskikultuuri austajatele.”

Tänavu 13. korda korraldatud viskitundmise võistlus koosnes kaheksast teoreetilisest küsimusest viski tootmispiirkondade ja -kultuuri kohta ning kaheksast praktilisest küsimusest, mis eeldasid erinevate päritolumaade ja valmistamisomadustega väärtviskide tundmist pimedegusteerimise kaudu.

"Kuna võistluse peakorraldajaks on Šoti Klubi, siis oleme üritanud igal aastal panna teoreetilisse vooru ka küsimusi, mis seonduks ka mõnel muul moel Šotimaaga, olgu see kultuur, ajalugu või hetkepoliitika" ütles võistluse peakohtunik Toomas Tiivel.

Oma teadmised panid proovile järgmised meeskonnad: Lõuna-Eesti Viskiklubi, Tallinna Viskiklubi, Jõevälja hobiklubi, Haapsalu Viskiklubi, Šoti klubi, Leib Resto ja Aed, Drink Scotch Kiss French, Two Wannabe Eestlased and a genuine Eestlane, UBC ning ka eelmise aasta võitja ja viiekordne Eesti meister Põltsamaa Viskiklubi.

Võistluse avas Suurbritannia suursaadik Christopher Bruce Holtby, üritust juhtis Šotimaa Sõprade klubi president Margus Leivo ning žürii esimees oli Toomas Tiivel.

Eesti lahtiseid meistrivõistlusi viskitundmises korraldab Šoti Klubi koostöös maaletoojatega Pernod Ricard Estonia, Prike, Tridens, Liviko ning Dylan Distribution.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
nõid ja päkapikk
8 aastat tagasi

Defineerige vabamüürlus. Minuarust on see asi väljasurnud või väga palju muutunud võrreldes 19sajandiga aga nimi jäänud…nagu muinasjutud.

Rohkem kainet mõistust
8 aastat tagasi

Kas Lääne-elust on nüüd Vabamüürluse häälekandja saanud.

kuule sa
8 aastat tagasi

ära enam peale võta

mis?
8 aastat tagasi

vabamüürlased? räägi lähemalt kui tead.