0

Lihulas peeti jalgpalli osavusfestivali

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Osavusfestival LihulasVanema grupi võitja Haapsalu põhikooli võistkond. Foto: erakogu

 

Juba viiendat aastat korraldavad Eesti koolispordi liit ja Eesti jalgpalli liit koolidele jalgpalli osavusfestivali. See on võistlus, kus koolide võistkondadel tuleb läbi teha kolm jalgpalli tehnikaharjutust. Kui varasematel aastatel on osavusfestival toimunud peamiselt Raplas ja kohe finaalvõistlusena, siis alates sellest aastast toimub igas maakonnas eelvõistlus.

Eelvõistluse vajaduse tingis osavusvõistluse järjest kasvav populaarsus ja koolide rohkus. Eelvõistluse põhjal selgub igast maakonnast kaks lõppvõistlusele pääsevat kooli. Lõppvõistlus toimub sel aastal 16. aprillil Tallinnas Eesti jalgpalli liidu sisehallis.

Varasematel aastatel on osavusfestivalil Läänemaa koolidest kõige agaramalt kaasa löönud Lihula gümnaasium. Õpilased on võistelnud väga hästi, kahel korral on Lihula olnud finaalvõistluse parim kool.

Sellest aastast kannab osavusvõistlus nime Värav. Muutunud on ka formaat, kõik kolm tehnikaharjutust on uued. Vanuserühmad on samad: eraldi arvestust peetakse 1.–3. klassidele ja 4.–5. klassidele, kuid tegu on segavõistkondadega. Selle aasta võistlus koosneb löögiharjutusest, palli vedamise harjutusest ja kombineeritud harjutusest. Parim selgub kohapunktide kokkuliitmisest.

Läänemaa võistlusel oli viis kooli kaheksa võistkonnaga. 1.–3. klasside arvestuses tuli võitjaks Lihula gümnaasium: Kristel Oosim, Marleen Põld, Robico Villers, Karl Murumets, Stefan-Lauri Mölder, Mihkel Sibul, Ralf Pindis (treener Jaanus Getreu). Teise koha saavutasid Virtsu kooli lapsed (juhendaja Teet Arukask).

Vanemas grupis, 4.–5. klasside arvestuses käis tihe rebimine Haapsalu põhikooli ja Lihula gümnaasiumi I võistkonna vahel. Lihula võitis täpsuslöögid, kuid Haapsalu palli vedamise ja kombineeritud võistluse ning saavutas seega esikoha.

1. Haapsalu põhikool: Ingrika Tuulik, Krettel Maide, Kasper Liik, Ralf Luks, Robi Suder, Henri Suder; juhendaja Elen Kuli

2. Lihula gümnaasium I (treener Jaanus Getreu)

3. Taebla gümnaasium (õpetaja Toivo Jõgilaine)

4. Lihula gümnaasium II (treener Jaanus Getreu)

5. Virtsu põhikool (juhendaja Teet Arukask)

6. Martna põhikool (õpetaja Enn Kerge)

Kõiki lapsi autasustati diplomi ja koti auhindadega. Võitjad said veel pileti suvel Tallinnas toimuvale EM-valikmängule Eesti – San Marino. Haapsalu põhikool ja Lihula gümnaasium aga esindavad Läänemaad jalgpallifestivali Värav finaalvõistlusel Tallinnas.

Jaanus Getreu

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz