Kullamaal ja Ridalas lõppes liikumisaasta tantsupeoga

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kullamaa liikumisnädala lõpetamine

Läinud nädalal lõpetas suur tantsupidu Kullamaa kultuurimajas pool aastat kestnud liikumisaasta. Ridalas lõppes liikumsiaasta tantsumaratoniga.

Läinud reedel osales Kullamaal „Tantsuga kevadesse” peol kümme tantsurühma. Tulijaid oli Hanilast ja Lihulast, Vigalast ja Märjamaalt, Ristilt, Kullamaalt ja mujalt – kokku sada tantsijat.

„Noorim oli 10aastane, vanim oli 75,” ütles õpetaja ja kohaliku elu eestvedaja Mai Jõevee. Pärast kontserti oli koos kohaliku publikuga pidu.  

Jõevee sõnul mindi liikumisaasta lõpupeol sujuvalt üle muusika-aastasse, kui kõik esinejad kogunesid kultuurimaja lavale ühispildi tegemiseks ja laulsid „Kungla rahvast”. 

Liikumisaasta algas Kullamaal oktoobris ja kestis kuus kuud. Iga kuu oli üks üritus, kas kepikõnd, matk, toitumisteemaline üritus, nimetas Jõevee mõnda ettevõtmist. 

Läinud pühapäeval lõppes ka Ridala valla liikumisaasta. Sel puhul oli Panga küla spordisaalis kahetunnine tantsumaraton, kuhu tuli osalejaid ka Haapsalust ja mujalt. Kavas oli zumba, õpiti rahvatantse, line- jm tantse.

Liikumisaasta eestvedaja oli Eesti olümpiakomitee. Liikumisaasta eesmärk oli suurendada liikumisharrastusega tegelejate osakaalu, panna inimesed rohkem märkama sporti ja liikumisharrastust. 

Iga inimene peaks liikuma kaks korda nädalas vähemalt 30 minutit järjest. Liikumisaasta eelsed uuringud näitasid, et liikumisharrastusega tegeles piisavalt 39% Eesti elanikest. Liikumisaasta viimasel kolmandikul tehtud uuring näitas, et regulaarse liikumisharrastusega tegelejate osakaal on tõusnud 42%le.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ülle Lass
9 aastat tagasi

Taustaks eelnevale, ehk mis toimus 6 kuu jooksul tegelikult: Spordiliit Läänela poolt kirjutatud projekt “Mina liigun, liigu Sina ka!”(liikumisaasta egiidi all), mille eesmärgiks oli tõsta Läänemaa inimeste teadlikkust liikumisharrastuse kasulikkusest (riik on spordiliitudele pannud südamele liikumisharrastuse propageerimise). Selle projekti raames toimusid Läänemaa omavalitsustes igakuised sariüritused. Projektiga liitus 5 omavalitsust (Ridala, Kullamaa, Lihula, Nõva ja Vormsi). Projekti käima tõmbamiseks kasutati rahvusvahelist liikumisnädalat Move Week (29.sept-5.okt 2014). Kogu projekti viimane sündmus saab toimuma homme Nõval, kus minnakse giidi juhendamisel räätsamatkale. Projektist sai pidevalt ülevaadet toimuvast FB vahendusel https://www.facebook.com/events/714177668659242/. Pikem kokkuvõte toimunust aprilli alguses. Projekti rahastas siseministeerium kohaliku omaalgatuse programmi vahenditest ja Kultuuriministeerium… Loe rohkem »