Põldotsa Raudmees 2017 on Lauri Tanner

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

lauri tanner foto kadi kiisk

Põldotsa Raudmees 2017 – Lauri Tanner. Foto Kadi Kiisk

Läänemaa pikima traditsiooniga triatloni Põldotsa Raudmees start anti laupäeval juba 19. korda. Traditsiooniliselt olid etapid 200 m suplemist Laomäe sadamas, 22,5 km rattasõitu Laomäelt Kirimäele ja 4,l km jooksu Kirimäelt Põldotsale.

Ehkki võistluspäeva hommikul ja kohati isegi võistluse ajal sadas tihedat vihma, ei häirinud see võistlejaid kuidagi. Vaatamata Otepää kandis toimunud staaride triatlonile jätkus ka Põldotsale konkurentsi. Tannerile ei tulnud võit kergelt, võiduplaanidega olid kohal ka tugev Raplamaa mees Ivo Kivastik ja viiekordne Põldotsa Raudmees Tarvi Viik.

Etapivõidud said Lauri Tanner (suplemises 3:26), Ivo Kivastik (rattasõidus 35:50) ja Marko Valter (jooksus 15:34).

Tanner võitis Põldotsa triatloni ka 2007 ja 2014. aastal. Seekordse võidu tegi raskeks Ivo Kivastiku visa esitus. Rattaga sõideti pidevalt paarisrakendis, korra juhtis üks, siis teine. Otsustavaks sai Tanneri parem jooksuvorm. Tulemus 57:30 (suplemine 3:26, rattasõit 36:10, jooks 17:15)

Põnev oli ka võistlus kolmandale kohale. Tarvi Viik oli Marko Valterist kiirem suplemises ja jalgrattal, kuid jooksudistantsil hakkas edu sulama. Siiski suutis vanameister end motiveerida ja tasuks kolmas koht. # Naiste arvestuse võitis Ljuba Vaalma ajaga 1.34:20 (suplemine 7:05, rattasõit 59:15, jooks 26:07) mis üldarvestuses andis 10.koha. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments