Eesti parimad taastusravi- ja lastearstid on täna Haapsalus

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Haapsalu kultuurikeskuses peetaval konverentsil "Erivajadusega lapsest saab täiskasvanu" osaleb 204 Eesti taastus- ja lasteravi tippspetsialisti.

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimehe Priit Eelmäe sõnul on ettekandeid kokku 15. Ettekandeid on nii üldisematel teemadel nagu meeskonnatöö tähtsus taastusravis kui ka spetsiifilisi kindlast haigusest ülevaadet andvaid.

Täna peavad ettekande ka kaks Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse ja Tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskuse töötajat, kelleks on taastusarst Ülle Kruus ja füsioterapeut Mari Alvela.

"Eesti sotsiaalsüsteemis on nii, et lapsel on olemas mitmed võimalused, mis täiskasvanuks saades kaovad," ütles Priit Eelmäe. Eelmäe sõnul on tähtis arutleda teemal, kas peaks rõhutama puuet või pigem hoopis toonitama inimese võimekust tööd teha.

"Tähtis on kaasata ühiskonda ka nõrgemaid ja püüda leida neile tööturul paremaid võimalusi," lausus Eelmäe.

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse ajalugu ulatub aastasse 1958, mil alustati lastehalvatust põdenud patsientide taastusraviga. "Haapsalu neuroloogilist rehabilitatsioonikeskust võib pidada Eesti taastusravi hälliks. Seega on Haapsalu sellise konverentsi jaoks igati õige koht," ütles Eelmäe.

Üritus kujunes arvatust populaarsemaks, mistõttu otsustati konverentsi pidada Haapsalu kultuurikeskuses. "Läänemaal ei toimu just iga päev sellise osavõtuga konverentse," oli Eelmäel hea meel külaliste arvu üle.

Fotod: Arvo Tarmula

arstyide konverents arvo tarmula (1) arstyide konverents arvo tarmula (2) arstyide konverents arvo tarmula (3) arstyide konverents arvo tarmula (4) arstyide konverents arvo tarmula (5) arstyide konverents arvo tarmula (6) arstyide konverents arvo tarmula (7) arstyide konverents arvo tarmula (8) arstyide konverents arvo tarmula (9) arstyide konverents arvo tarmula (10) arstyide konverents arvo tarmula (11) arstyide konverents arvo tarmula (12) arstyide konverents arvo tarmula (13) arstyide konverents arvo tarmula (14)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
HRT
9 aastat tagasi