Läänlased edukad vene keele „teatejooksus“

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

venekeelVõidukas Läänemaa võistkond. Foto: Erakogu

9.mail toimus Ida-Virumaal Kohtla-Järve Järve gümnaasiumis neljas vabariiklik vene keele teatejooks, mille võitis taas Läänemaa võistkond. Eelmine võit toodi Läänemaale aastal 2012.

Ürituse eesmärgiks oli arendada õpilaste vene keele oskust ning tutvustada neile Ida-Virumaad.

Võistlus koosnes kahest osast: Ida- Virumaad puudutavad küsimused ning grammatikaharjutused. Võitjate sõnul oli esimene osa käkitegu, kuid teine pool keerulisem.

Eesti erinevaid maakondi esindasid kuueliikmelised võistkonnad (kolm kaheksanda ja kolm üheksanda klassi õpilast).

Läänemaad esindasid Andra Kerge (Martna põhikoolist) ning Emma Kask, Kertu Kiivit, Anett Klaanberg, Ants Lobjakas ja Kristiinia Teller (Haapsalu põhikoolist). Võistkonna juhendajaks oli Haapsalu põhikooli vene keele õpetaja Jelena Turevitš.

Kõik kuus õpilast tõdesid, et kuigi materjali oli rohkesti ja õppimisele kulus palju aega, oli kogemus positiivne ning kõik seda väärt. Võita meeldib ju kõigile!

Võitjad korraldavad ka järgmise teatejooksu, seega Läänemaal aastal 2015. Silmaringi laiendamiseks ja võidumeeleolu suurendamiseks külastasime tagasiteel Eesti kõrgeimat juga – Valastet, tegime peatuse Kukruse Polaarmõisas ning imetlesime Saka mõisa vaatetornist Soome lahte. See oli tore päev.

Emma Kask, Haapsalu põhikooli 9.klassi õpilane

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments