Uue nädala algus toob äikesevihmad

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

ilmFoto: Arvo Tarmula

Täna on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Õhurõhk tõuseb ja lääne suunalt tugevneb kõrgrõhkkond. On nõrga tuulega suurema sajuta ilm, siiski võib päeval üksikuid hoovihmapilvi tekkida ja neist sadada. Päeval on sooja 12..16°C, meretuulega rannikul 10 kraadi ümber.

Reedel (16. mail) jääme edela – kirdesuunalisse kõrgrõhuvööndisse, ilm on sajuta ja rahulik. Temperatuur langeb öösel õhus -1..+5°C-ni, maapinnal kohati öökülma -2..-4, päeval on sooja 12..17, tuulepealsel rannikul veidi vähem.

Laupäeval (17. mail) eemaldub kõrgrõhkkond Venemaale, kuid hoiab oma lääneserva veel Eesti kohal. On sajuta nõrga idakaare tuulega ilm. Õhutemperatuur on öösel 2..7, maapinnal langeb veel 0 kraadi lähedale, päeval tõuseb 14..19°C-ni, rannikul on kohati jahedam.

Pühapäevaks (18. maiks) jääme endiselt kõrgrõhuala lääneserva, kuid päeval võib Lõuna-Eestisse ulatuda madalrõhuala põhjaserv ja suureneb hoo- ja äikesevihma võimalus. Puhub nõrk või mõõdukas idakaare tuul. Sooja on öösel 3..9, päeval 17..22, rannikul kohati 12..15°C.

Esmaspäeval (19. mail) on samuti ülekaalus kõrgrõhkkonna mõju, kuid päeval läheneb madalrõhuala kirdeserv ning hoo- ja äikesevihma võimalus suureneb saartel ja Lõuna-Eestis. Puhub mõõdukas ida- ja kagutuul. Sooja on öösel 8..14, päeval 19..25, rannikul kohati 13..16°C.

Teisipäeval (20. mail) kõrgrõhumõju nõrgeneb ja jääme ebamäärasesse rõhuvälja. Mitmel pool sajab hoovihma, võimalik on äike. Öösel puhub mõõdukas kagutuul, päeval on tuul nõrk ja muutliku suunaga. Sooja on öösel 10..15, päeval 18..24, rannikul kohati 14..17°C.

Kolmapäeval (21. mail) kogub Läänemere kohal uuesti jõudu kõrgrõhuala ning hoo- ja äikesevihmade tõenäosus on suurem Ida-Eestis. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Sooja on öösel 10..15, päeval 18..25, rannikul kohati 14..17°C.

Allikas: Ilmateenistus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments