1

Ago Soomre: Majanduslanguse taga on välisturgude mõju

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Ago Soomre. Foto: Helen Viispert.

Statistikaamet teatas hiljuti, et Eesti majandus kahanes 2013. aasta I kvartaliga võrreldes 1,9%. Lääne Elu küsis Läänemaaga seotud ettevõtjate arvamust selle kohta, mis on majanduslanguse taga ja mida võiks teha majanduse elavdamiseks.

Haapsalu Uksetehase juhataja Ago Soomre:

Põhjapanevaid seletusi ja lahendusi ma 2014. aasta I kvartali majanduslangusele anda ei oska. 

Eks see tuleneb väliskeskkonna majandusoludest ja Eesti väiksusest. Ka sisetarbimine on Eestis parem eelkõige siis, kui riigil majanduses head ajad on.

Uksetehasel läheb hästi, sest puidutööstus on üks valdkondi, mis on püsinud üldisest majanduslangusest hoolimata stabiilsena. Lähitulevikku me ei karda.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
d
d

Sisetarbimine ei saagi kunagi kasvama hakata, kuna Soomrel on aegade lõpuni majanduskriisid ja väliskeskkonna negatiivsed mõjud, mis sellest, et firmal läheb hästi. Seega töölised palka ei saa! Kuna temasugustel erialane haridus nähtavasti puudub ja mingit arengut sellised firmad ühiskonnale ei paku, võiks sellise firma likvideerida, et uutele tegijatele ruumi teha ja selle ettevõtte ühiskonnavaenulik kultuur hävitada.

wpDiscuz