Külili vajunud ahi muutis elumaja varisemisohtlikuks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

majaahi (2)Foto: Helen Viispert

Haapsalus Kooli tänaval muutus viie korteriga elumaja varisemisohtlikuks, kui puitpõrandale ehitatud ahi vajus kummuli ja nihutas paigast maja keskel asuva keldriseina.

Sada aastat vana puitmaja on ehitatud suvemajaks, talvel seda ei kasutatud, selgitas maja haldaja, Haapsalu Linnamajanduse ASi juhataja Koit Vare.

Nõukogude ajal tehti majja korterid. Sisse ehitati ahjud, aga need tehti otse põrandale, vundamenti rajamata.

Kuu aega tagasi vajus esimese korruse ahi kummuli ja nihutas seina paigast, muutes maja varisemisohtlikuks. Kaks korterit on kasutamiskõlbmatud, teistesse korteritesse jäid elanikud sisse.

Ka teisel korrusel on otse puitpõrandale ehitatud ahi natuke läbi vahetala vajunud ja ahju suitsulõõrist lahti tõmmanud.

Haapsalu Linnamajanduse töömehed on vajunud seina ja laed ära toestanud.

„Tegime niipalju, et rohkem ei vajuks,” ütles Vare.

19. mail on maja üldoosolek, kus omanikud peaksid otsustama, kuidas varisemisoht kõrvaldada. Selleks tuleb välja vajunud keldrisein uuesti üles laduda ja põrandataladele tugevdused panna.

Vare sõnul võib see töö korteriomanikele maksma minna umbes 5400 eurot.

Maja ja alumine korter on kindlustatud, aga kindlustuse otsust veel ei ole.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments