Olari Taal: Eesti majandusprobleemide lahendus peitub maksureformis

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Statistikaamet teatas hiljuti, et Eesti majandus kahanes 2013. aasta I kvartaliga võrreldes 1,9%. Lääne Elu küsis Läänemaaga seotud ettevõtjate arvamust selle kohta, mis on majanduslanguse taga ja mida võiks teha majanduse elavdamiseks.

AS Merko Ehituse nõukogu liige Olari Taal:

Lühiajaliselt pole majanduse elavdamiseks head retsepti, peale selle, et valitsejad pakuksid muutusi, mis oleks positiivne signaal investoritele.

Keskmises plaanis võiks riik investeerida infrastruktuuri, laenates selleks raha.

Pikemas perspektiivis peitub lahendus maksureformis. Tööjõumakse tuleb majanduse elavdamiseks otsustavalt alandada ning riigi rahanduse stabiilsuse hoidmiseks samas seda kompenseerida muude maksude tõusuga ja maksusüsteemi täiustamisega.

Maksustama peaks tarbimist ja rikkust. Näiteks käibemaksu tuleks tõsta ja kinnisvara omamine maksustada. Nõrgematele nagu pensionärid või toimetulekutoetust vajavad inimesed, tuleks käibemaksutõusu kompenseerida pensioni ja erinevate toetuste tõstmisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments