Sulev Saareväli: Eesti majandus sõltub lähiturgudest

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Sulev Saareväli. Foto: Arvo Tarmula.

Statistikaamet teatas hiljuti, et Eesti majandus kahanes 2013. aasta I kvartaliga võrreldes 1,9%. Lääne Elu küsis Läänemaaga seotud ettevõtjate arvamust selle kohta, mis on majanduslanguse taga ja mida võiks teha majanduse elavdamiseks.

AS Est-Trans Kaubaveod omanik Sulev Saareväli:

Ei saa öelda, et praegune aeg on väga kerge.

Kõik peavad pingutama. Eesti on selgelt sõltuv välisturgudest. Need mõjutavad meid igapäevaselt. Lähisturud peavad kosuma ja arenema, et taastuks ka Eesti majanduskasv.

Majandus on nagu kardiogramm, mis kerkib ja langeb, kuid ma ei näe praegu ühtegi märki sellest, et lähitulevikus paraneks olukord Eestile olulistel turgudel nagu Soome ja Rootsi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Martti
9 aastat tagasi

Kurb et isegi ärimehed kardavad venemaad mainida(nendest võivad ju rahvavaenlased saada).Tegelikus ju see et riigiisad äri venemaaga perse keeranud nad ju lihtsad inimesed neid huvitab raha poliitika mingu p….