Särg tuli Aravete kardirajal teiseks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti meistrivõistlused said jätku 10. mail Aravete kardirajal II etapiga. Muutlikes ilmaoludes läbiviidud võistlus tõi lisapunkte kõigile Gear Racingu meeskonna võistlejatele. Reedesed treeningsõidud, mis sõideti valdavalt märjal rajal ei loonud masinate ideaalsesse võistluskorda seadmisteks just parimaid tingimusi. Sellest hoolimata algas võistluspäev laupäeval suurepäraselt. Gear Racing meeskonna võistlejad sõitsid ajasõidus nii klassis Mini 60, kui ka Micro 60 välja esikohaajad. See oli parim algus võistluspäevale mida üks meeskond ihkab!

Nooremas, Micro 60 klassis startis esikohalt eelfinaali Jaan Järveveer. Kahjuks jäi tema rõõm lühikeseks ja stardile järgnenud esimeses kurvis pidid ta kaasvõistleja otsasõidu tõttu jääma rajaäärde. Finaalsõitu tuli selletõttu alustada viimaselt stardikohalt. Kiire ja tubli sõit lubasid Jaanil küll tõusta ettepoole, kuid mitte kõrgemale, kui kuuendale kohale. Christofer Lepaste võitlusvaimu täis sõit andis lootust finaali kestel tuua kolmanda koha karikas riiulile, kuid see jäi sel korral saavutamata. Lõpuprotokolli läks kirja neljas koht ja 0,6 sekundiline kaotus poodiumi viimasele astmele. Andreas Aulik lõpetas viiendana, Patrick Enok seitsmendana, Martin Juga, kes vaevles kogu võistluspäeva tehniliste probleemide käes üheksandana ja Gear Racing meeskonna külalsivõistleja Soomest Cristopher Laaksonen üheteistkümnendana.

Mini 60 klassis kvalifikatsioonis kiireid aegu näidanud Robin Särg tõusis ajasõidu viimasel ringil läbitud ajaga Aravete rajarekordiga eelsõiduks võistlejate rivi  etteotsa. Eelsõit kiiremas 60 cm3 mootoritega varustatud kartide klassis sõidetigi Robini juhtimisel kuni viimaste ringideni. Paraku pidi Robin juba teist etappi järjest tunnistama venelase Aleksander Vilajevi paremust ja lõpetama nii eelsõidu kui ka finaali teise kohaga. Karl-Kenneth Neuhaus lõpetas võistluspäeva viimase stardi kaheksanda kohaga. Samas klassis võistles Gear Racing meeskonna värvides meie põhjanaaber Soomest Rasmus Kortelainen, kes oma esimesel võistlusel saavutas kõrge viienda koha. Peale kahte esimest etappi on Robin Särg EMV arvestuses teisel- ja Karl-Kenneth Neuhaus viiendal kohal. 

Reimo Särg, Gear Racing

17-Robin_Sarg_111-Aleksander_VilajevVõidu kihutavad Haapslau poiss Robin Särg ja venelane Aleksandr Vilajev. ERAKOGU

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments