Politsei alustas kampaaniat “Lukusta või kaota!”

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

lukustaLääne prefektuuri „Lukusta või kaota!“ kampaania mõte on tuletada kõigile meelde oma vara hoidmise lihtsaid põhimõtteid ja kutsuda üles inimesi oma ust või vara lukustama.

Uudne on see, et kampaanias saavad osaleda kõik tähelepanelikud inimesed, kes hoolivad sellestki, et lähikondne või naaber oma vara hoidmisse lugupidavamalt suhtuks.

Kui oled märganud kuskil lukustamata vara, aga ei tea, kellele või kuidas meelde tuletada, et uksed ja rattad peavad olema lukustatud, siis tegutse nii:

  • Lae alla flaieri fail:  VÄRVILINE / MUSTVALGE
  • Prindi flaier, lõika välja mööda piirjooni ja voldi keskelt kokku
  • Liimi või klammerda flaier kokku ja kinnita rattale või uksele

Lääne prefektuuri haldusalas registreeriti möödunud aastal 1997 varavastast kuritegu. "Seda, kas see arv on suur või väike, on keerukas öelda. Kui vaadata lähemalt statistikat, siis võrdluses eelmiste aastatega on varavastaste kuritegude hulk langenud üle Eesti, kuid see ei anna põhjust rahuloluks," nentis Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo ennetusteenistuse juhtivspetsialist Karmen Kukk

Olgu siinkohal markantse näitena toodud 2013. aastal kohtus karistuse saanud Pärnus tegutsenud korterivaras, kes varastas eranditult korteritest, mille uksed olid lukustamata.

Jalgrattavargused on teine oluline teema, mille puhul politsei tuletab meelde, et vähim, mida me saame teha, on hoida ratast luku taga ja lukustatuna.

Tänavu on märtsis ja aprillis varastatud Lääne prefektuuri haldusalas 29 jalgratast, aga möödunud aastal oli see number samal perioodil 12.

"Hoidke oma vara lukustatuna ja luku taga, sest lukustamine võtab vaid hetke, kuid võib säästa palju rohkem," soovitab Karmen Kukk.

Kui olete sattunud varguse ohvriks andke sellest kohe teada politseile lühinumbril 110.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments