ERR: Riik hakkab tulevikus ise praamiomanikuks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Valitsuskabinet andis täna heakskiidu kavale, mille järgi hakkaks riik saarte ja mandri vahel sõitvate laevade omanikuks ning reisijate vedamiseks valitaks operaator, vahendab ERR Uudised.

Kava järgi koondataks kõik riigile kuuluvad laevad ühe äriühingu valdusesse. Majandusminister Juhan Partsi sõnul võiks selleks ettevõtteks olla kas Tallinna Sadam või Eesti Loots.

Ministri sõnul on võimalik nii laevade ostmine kui ka ehitamine.

Parts kinnitas ka, et ministeerium tahab kindlasti koostööd teha praeguse operaatori, Saaremaa Laevakompanii tütarfirma Väinamere Liinidega.

Praegune süsteem näeb ette, et laevad peab leidma pakkuja. Partsi sõnul näitavad kõik arvutused, et laevade omamine ja operaatori valimine oleks riigile kindlasti soodsam.

2006. aasta avaliku konkursi tulemusena sõlmitud avaliku liiniveo leping Väinamere Liinidega kehtib 2016. aasta septembrin lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments