Karja tänavalt eemaldati lillepotid, tänasest kehtib kiiruspiirang 10 km/h

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Eile lasi linnavalitsus eemaldada Karja tänaval sõidutee ühelt poolelt liikluse rahustamiseks seatud suured lillepotid, tänasest kehtib peatänava munakiviteelõigul kiiruspiirang 10 kilomeetrit tunnis.

Laupäeval avati Karja tänaval kohviku Hapsal Dietrich terrass. Selleks, et välikohvik ära mahuks, keelati Karja tänaval peatumine/parkimine ning suunati liiklus sõitu takistavate lillepottidega slaalomikujuliseks.

Esmaspäeva hommikuks tühistas linn peatumiskeelu kaubaautode jaoks, teisipäeva õhtuks võeti ära liikluse looklevaks muutnud lillepotid Müüriääre kohviku poolselt küljelt, täna paigaldati uue kiiruspiiranguga liiklusmärgid Saue tänava ristmikust kuni kunstikooli galeriini.

„Slaalomirada” ei pooldanud ei linna liikluskomisjon ega ka politsei, sest kadus ära liikluse sujuvus ja tekkisid ummikud.

„See tekitati liikluse rahustamiseks, aga tegelikult oli asjata liikluse takistus,” selgitas aselinnapea Peeter Vikman.

Nii otsustati linnajuhtide, kohvikupidajate ja politseinike kohtumisel teisipäeval, et „slaalomirada” kaotatakse ja liikluse rahustamiseks määratakse selle asemele karmim kiiruspiirang.

Sellest, kuidas Dietrichi kohviku terrass osa linnakodanikke tagajalgadele ajas, saab lugeda homsest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
30 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aase Saareväli
10 aastat tagasi

Liikluse aeglustamiseks pandud lillepotid oli just väga hea lahendus. See pidurdas hullude kihutamist munakiviteel ja REAALSELT TEKITAS OHUTUMA OLUKORRA. Oleksin selle vastu, kui üldse vanalinna sõita ei saaks. SUVEL PEAVADKI KÕIK KOHVIKUD TÄNAVALE TULEMA!
Minu arust oli algne ideaalne variant. Aga nagu ma olen aru saanud, siis ideaalne ei tohi olla!! Olgem rõõmsad, kui vanalinna tuleb nii palju uusi kohvikuid ja baare!! Nii on konkurents, mis hoiab heal tasemel kõik!

idioaalne
10 aastat tagasi

eesti vanasõna ütleb.- enne töö, siis palk, siin arvatakse et eestlane hakkab kohvikus käima credit 24 laenuga.,ajaloost on teada, millega need peod ja pillerkaaritamised lõppesid

noojahh...
10 aastat tagasi

ei viitsi pikalt arutleda…. aga tundub, et tegelt seal point vist selles, KES uue kohviku omanik on….. Sorry, kui eksin.. 🙂

??
10 aastat tagasi

Veel üks tähelepanek, miks on Saue kohviku ees vasakule suunav nool- mei ju paremakäe liiklus ?

??
10 aastat tagasi

Veidi selgemaks teeks ehk vähemalt vana märgi kinni katmine koos viitega.

??
10 aastat tagasi

Peatumise, parkimise keeld: 2 korda lausa-
lisatahvel-LIIKLUSKORRALDUSE MUUTUS?
Artikkel lubab nagu peatuda- aga märgid ?
Kas kaubaautodele on siis lubatud sel alal peatuda? Segane värk veidi!

Sass
10 aastat tagasi

Peatuse unustasin ära jah:))

Gen.
10 aastat tagasi

Praegune lahendus on väga hea. Õueala märk oleks ka hea,aga mõned ületarbinud tyybid hakkas siis meelega liiklust häirima ja oma ego näitama,kooserdades meelega autode vahel ja takistades liiklust. Aga kus on seal lähedal mõni töötav välipeldik ? Mina vanema inimesena ei jaksa küll üle lossimüüri kusta….

õuealas
10 aastat tagasi
Reply to  Gen.

peab juht tegema peatuse,aga sellel lõigul see ju välistatud;)

En.
10 aastat tagasi
Reply to  Gen.

Välipeldiku koht on kodaniketorni kõrval asuva autoparkla tagaservas, lossimüüri lähedal. Kemps tuleks muidugi videovalve alla panna, et selle ümberlükkajaid mingigi tõenäosusega tabada saaks. Üleüldse on kõnealune Karja tänava lõik politseimajale nii lähedal, et linnakese konstaabel suudaks ka motoriseerimata abivahendita korra järele valvata. Või vähemalt fikseerida huligaansused visuaalselt, et pärast ei tekiks suurt küsimust: ei tea kes tegi?

Sass
10 aastat tagasi

Kas sinna ei sobiks paremini õueala märk?

Juhhaidii
10 aastat tagasi
Reply to  Sass

Ei sobi õuealamärk. Ilmselt ei tunne sa liiklusseadust.

En.
10 aastat tagasi
Reply to  Juhhaidii

Liiklusseadusest on juba ammu puudu liiklusmärk, mis toimiks sisu järgi, mida tavainimene mõistab õuealal liiklemisena, ent mis siiski poleks seotud ametliku õuealaga. See tähendab, et antud teelõigul võiksid liigelda nii autod kui jalakäijad, ent kummalgi pole õigust teist häirida. Nt. kui autosid pole, tohivad jalakäijad jalutada kogu tänava ulatuses. Auto ilmudes astuksid aga sammuke kõrvale. Samas autol kõrgema ohu allikana oleks keelatud äkilised-hirmutavad sõiduvõtted jalutajate suhtes. Kedagi alla ajades jääks süüdi põhimõtteliselt autojuht. Vene aja lõpus oli Haapsalus taoline tänavalõik reaalselt olemas – Niine ja Tamme t. vaheline Kuuse (Cheri) tänav. Sellelt lõigult ei meenu ühtegi liiklusõnnetust, ehkki liikemine oli… Loe rohkem »

Jaanus
10 aastat tagasi

Kalle jutt jumala õige, uued tulevadki ainult seepärast, et pole varem kommentaare lugenud ja ei tea, mida kõike nende käest nõudma hakatakse ja kuidas neid parastatakse. Päästeameti teemal ei julge üldse sõna võtta, saad eluks ajaks sunnirahad peale ja ainuke võimalus on mujale kolida!

Kalle
10 aastat tagasi

Jube,kus ikka siin meie linnas vingutakse nende kallal kes midagi teevad.Oma vingumisega peletatakse need viimasedki tegijad ära ja paraku on see igas valdkonnas nii aga õnneks on osadel lihtsalt nahk juba paks sellest vingumisest.Siin sai politseinike ja muude alade inimestega arutatud seda šikaani tekitamist sinna vahalinna ja see nüüd ei olnud küll jah kõige targem tegu aga tegijatel ikka juhtub,kes ei tee seda pole olemas.Rohkem sallivust võiks meie linna elanikel olla,või siis võiks vinguviiulid ise midagi tegema hakata,vaatame kuidas teil endil need asjad välja tulevad. Edu neile kes viitsivad siin meie linnas midagi teha ja vingujad jääge koju nelja seina… Loe rohkem »