0

Läänemaal algab õppus Terasdraakon

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna algab Kiltsi lennuväljal kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljoni suurõppus Terasdraakon, kaitseväe sõidukite kolonnid alustavad liikumist Kiltsi suunas, teatati kaitseväe peastaabist.

“See on meie pataljoni käesoleva aasta suurim ja olulisem õppus, mille käigus valmib lõplikult uus reservüksus,” selgitas leitnant Rodion Sorokin logistikapataljonist. “Nende päevade jooksul pannakse proovile kõik seni õpitud oskused ja teadmised ning likvideeritakse viimased puudused. Usun, et õppus on ka ajateenijatele huvitav, kuna nüüd saavad mehed vägagi palju iseseisvalt otsustada ning kogeda, kui suur vastutus lasub sõjaväelogistikutel lahingüksuste võitlusvõime tagamisel.”

Üheksa päeva jooksul harjutab logistikapataljoni staap, kuidas planeerida pataljoni allüksuste, transpordi-, remondi- ja toitlustusvõimekuse kasutamist erinevates lahingolukordades. Logistikapataljoni ajateenijad saavad aga harjutada osalemist erinevates logistilistes operatsioonides nagu näiteks toiduainete, varustuse ja kütuse transportimine ning kuidas seejuures tegutseda liiklusõnnetuse korral, rehvi purunemisel motoriseeritud rännakul, teel takistuse leidmisel ning katkise sõiduki evakueerimist. Samuti harjutatakse kolonnide julgestamist, tegutsemist sattumisel vastase varitsusele ja üksuse julgeoleku tagamist välilaagris.

Kokku osaleb õppusel 170 kaitseväelast, kellest 146 on ajateenijad.

Kaitseväe sõidukid liiguvad kolmapäeval kella üheksast hommikul kella viieni õhtul marsruudil Marja ja Humala tänavad Tallinnas – Paldiski maantee – Saue – Pärnu maantee – Ääsmäe – Haapsalu maantee – Kiltsi lennuväli. Õppusel osaleb ligi poolsada sõidukit, kolonnid maanteedel koosnevad kuni kuuest sõidukist.

15. aprillil liigub pataljon Kiltsi lennuväljalt Vana–Haapsalu maantee kaudu Klooga harjutusväljale, kuhu jäädakse kuni õppuse lõpuni.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz