Internetilehekülg laseb heita pilgu Vormsi külatänavaile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Suuremõisa ehk Magnushofi mõisa häärber. Praegu on mõisasüdamest järel hulk varemeid. Foto: arhiiv
Suuremõisa ehk Magnushofi mõisa häärber. Praegu on mõisasüdamest järel hulk varemeid. Foto: arhiiv

MTÜ Majalugu on loonud veebilehe Vormsilugu, mis laseb heita pilgu sõjaeelsele Vormsile.

Veebilehel avanevad Vormsi kaardil klikates fotod 1920.–1930. aastate saare hoonetest ja küladest, lisatud on killukesi Vormsi (majade) ajaloost.

Vormsi loo sisu ja tehnilise teostuse eest on hea seisnud Kadi Karine ja Liisi Taimre. Ettevõtmist toetas rahvakultuuri keskus programmist “Saarte pärimuslik kultuurikeskkond 2011-2014”.

Projektile andis tõuke Kadi Karine magistritöö “Vormsi hoonestuse väärtused ja kaitsmise võimalused” (Eesti Kunstiakadeemia, 2011) ja sellele järgnenud artikkel “Sissevaade Vormsi ehituspärandi ja külade kujunemislukku” (Eesti vabaõhumuuseumi trükis “Maa-arhitektuur ja maastik”, 2012).

Kodulehel kasutatud fotod pärinevad Rootsis tegutseva eestirootslaste organisatsiooni Svenska Odlingens Vänneri (SOV) arhiivist. Fotosid aitasid kaardil õigetesse kohtadesse paigutada Rannarootsi muuseumi juures tegutsevad neljapäevamemmed.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments