Juhtkiri: Tervet mõistust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haridusministeeriumil on head kavatsused, et erivajadusega ehk mittestandardsed lapsed võiksid käia kodu lähedal tavakoolis ja saada sealt sellist haridust, mis nende arengut toetab. Viis, kuidas seda mõtet ellu viiakse, on aga tekitanud ministeeriumi ja koolide vahel kõrgepinge. Seda oli tunda ka Haapsalus, kus Läänemaa koolijuhid kohtusid ministeeriumi selle valdkonna ametnikuga.

Koolid tahavad õpetada erivajadusega lapsi, kuid nad ei ole rahul, et riik pani tugisüsteemide rahastamise omavalitsuse õlule. See tähendab, et vaadaku koolid ise, kuidas välja ujuvad. Poolikult ellu viidav plaan diskrediteerib head kavatsust, ajab inimesed omavahel tülli ja mis peamine — ei aita vähemalgi määral lapsi, kes vajaksid õppimisel spetsialistide tuge.

Teisipäevases Postimehes kritiseerib Tiina Kangro Eesti riigi lühinägelikkust. Kui mittestandardne laps ei saa koolist nende eripära arvestavat õpet, jäävad paljud neist hiljem sotsiaalhoolekandesüsteemi najale virelema. Ometi võiksid nad olla edukad, ennast ise üleval pidada ja riiki teenida.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Chartric
10 aastat tagasi

Suirrpsingly well-written and informative for a free online article.