0

Lihula gümnaasium avab hariduslike erivajadustega laste klassi

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lihula gümnaasium avab sellest sügisest väikeklassi hariduslike erivajadustega lastele.

Sellist klassi ei ole Lihula koolis varem olnud. „On olnud käitumisraskustega laste klass,” sõnas Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber.

Väikeklass on komplekteeritud nõustamiskomisjoni otsusega, sellele saab riigilt taotleda lisaraha.

Sõber ütles, et väikeklass tegutseb liitklassi põhimõttel. Seal hakkab õppima viis hariduslike erivajadustega last 1. ja 2. kooliastmest. Koolitööd tehakse lihtsustatud ja tugiõppekava alusel, lapsi õpetab üks õpetaja: eripedagoog.

Kõige raskem on leida enam–vähem ühes vanuses ja sarnaste erivajadustega lapsi, kes saaksid koos õppida, ütles Sõber.

Direktori sõnul on ainult aja küsimus, kui iga kool seisab silmitsi vajadusega luua väikeklasse, eriti olukorras, kus riik kavatseb sulgeda erikoole, nii et järjest rohkem erivajaustega õpilasi tuleb integreerida tavakooli.

„Ainus, mis hariduses tõuseb, on erivajadustega laste hulk,” sõnas Janar Sõber.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz