Loomaarst koerte mürgitamisest: Paanikaks ei ole põhjust

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Facebookis levib hoiatus, et loomapidajad oleksid valvsad: keegi panevat käidavatesse kohtadesse mürki, mille tagajärjel koerad surevad.

Ühe koeraomaniku postitusest Facebookis saab lugeda:
“Täna, 30.01.2013 kell 12.50 suri meie pere lemmikloom Rex.
NB! Nüüd kõik loomapidajad – Haapsalus on inimene või mingi grupeering, kes paneb kõige käidavamatesse kohtadesse, nt põõsad jm mürki, mis pidi olema väga hea lõhnaga ja maitsega. Hoidke palun oma lemmikul silm peal, et ta ei võtaks midagi suhu. See võib lõppeda nii nagu meie lemmikuga – mürk ja surm.”

Värskem postitus ütleb: “Meil juhtus see (ja ka ühel teisel koeral) Kuuse tn poolel teel Kastani kaupluse poole. Rohkemat ei oska kahjuks öelda, aga see mürk võtab kiiresti ja valulikult.”

Haapsalu loomakliiniku arst Reena Nuiamäe ütles, et teab kaht surmajuhtumit, mille puhul koeraomanik kahtlustab looma mürgitamist. Kuna aga lemmikloomi pole lastud lahata, ei saa kinnitada, et surma põhjustas mürk.

“Variante, millesse need koerad surid, võib olla sadu,” ütles Nuiamäe.

Kõnealustel koertel olid arsti sõnul üsna erinevad sümptomid, ühiseks sümptomiks oli oksendamine. “Aga see võib olla ükskõik millest,” kommenteeris arst. Ta lisas, et tema kogemuse järgi kipub säärastel juhtudel emotsionaalne loomaomanik kahtlustama naabrit mürgitamises.

“Praegu mingit põhjust paanikaks küll ei ole,” ütles Nuiamäe.

Loomaarst soovitas mitte lubada koertel õues midagi süüa. “Omaniku asi on looma keelata,” ütles Nuiamäe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Cami
10 aastat tagasi

If infitmaroon were soccer, this would be a goooooal!

En.
11 aastat tagasi

Üldiselt väga kena, et feissbuuklased üksteist hoiatavad. See sunnib neid ehk oma lemmikLOOMADEL rohkem silma peal pidama. Mina küll Haapsalus hulkuvate koertega hädas pole olnud (ei ela Kastani t. piirkonnas), ent linnas, mis reklaamib end suurtel plakatitel lausega “Haapsalus on hea elada” on miskipärast kombeks soosida hoovides peetavaid kisa- ja ründekoeri, kelle missiooniks on ilmselt möödakäijais südameatakki esile kutsuda. Ka peavad paljud koeraomanikud enesestmõistetavaks, et kohe kl.6 ametliku öörahu lõppedes võib koera õue lõugama saata (mõni ei hooli ei ööst ega päevast!). Kui nüüd politsei näeb probleemi vaid mürgitamises, ent pigistab silma kinni sellele eelnenud terrori suhtes, siis vabandage väga,… Loe rohkem »

Haapsallane
11 aastat tagasi

Võtke ükskord ometi midagi ette Kalda tn koertega! Elukad varitsevad vaikselt aia taga põõsas ja kukuvad lõugama ja märatsema just siis, kui nendega kohakuti jõuad. Ehmatusšokist üle saamiseks kulub hiljem terve päev.
Kas tõesti ei aita muu, kui mürgitamine!?

**ll**
11 aastat tagasi
Reply to  Haapsallane

Hahaaha see on päris tore kommentaar. Eriti lõpp. 😀