Loomakaitsjad koguvad raha Taeblast leitud šarpei elu päästmiseks

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

koer artsi foto varjupaikade mty

Taebla kandis liiklusõnnetuse üle elanud koer vajab annetajate abi. Foto Varjupaikade MTÜ

Laupäeval märkas jalgrattur Taebla lähistel kraavis verist koera. Nüüd on raskelt viga saanud loomale Tallinnas tehtud esimesed operatsioonid ja loomakaitsjad koguvad raha, et katta arstikulu.

„Taebla lähedal inimtühjal teel sõitnud jalgrattur kuulis kraavist nõrka haukumist. Ta leidis kraavist verise koera ja helistas päästjatele, kes kutsusid kohe meid,” rääkis Varjupaikade MTÜ Läänemaa varjupaiga juhataja Kaja Maisalu.

Õnnetuspaigas selgus, et koera all rohu peal oli juba kuivanud ning tumedaks tõmbunud veri ja loom ise väga viletsas seisus. Sõiduteel vedeles siin-seal auto purunenud tükikesi. Kaja Maisalu võttis ette tee Tallinnasse loomade kiirabi kliinikusse, samal ajal otsisid loomasõbrad sotsiaalmeedia kaudu omanikku.

Mõne tunni pärast oli teada, kellele koer kuulub, kuid koera seisukorda see kergemaks ei muutnud, kuna omanik tõstis käed üles, tema rahaline seisukord ei luba koerale mingit abi võimaldada ning eile hommikul ta loobus loomast ametlikult. „Siinkohal palume kividega mitte loopida, sest omanik soovib koerale parimat ja annab endale aru, et varjupaik suudaks võib-olla heade inimeste abiga ravi võimaldada, tema ise aga mitte,” soovitab Varjupaikade MTÜ oma Facebooki-lehel.

Kliinikus tuvastati, et seis neerudega on kriitiline ning koera keha on õhku täis. Puus on paigast ära, kuid seda saab omakorda parandama hakata siis, kui õhk kehast välja läheb ja neerude näitajad paranevad piisavalt, et narkoos teha.

Praegu on koer kliiniku assistendi juurde hoiukodus.

Loomakaitsjad ootavad inimeste annetusi šarpei tõugu koera elu päästmiseks. „Arvete suurus pole veel teada ja kui koer kriisist välja tuleb, lisandub kulusid veelgi. Me hindame kõrgelt iga pisimatki abi, seega iga annetus Varjupaikade MTÜ kontole EE561010220068203017 on enam kui teretulnud ning soovi korral saab helistada Telia tasulisele numbrile 9007000, kõne hind on 5 eurot. Kui otsustate selle koerakese ravi toetada annetusliinile helistades, palun kuulake ära tervitustekst 10 sekundit, vastasel korral annetamist ei toimu,” kirjutab Varjupaikade MTÜ.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
koera armastaia
5 aastat tagasi

kahiu kust te ta leitside

Loomakaitsjatel Taebla kandis kraavist leitud šarpeid päästa ei õnnestunud | Lääne Elu
7 aastat tagasi

[…] teatas Varjupaikade MTÜ oma Facebooki lehel, et vaatamata väikestele edusammudele oli Taebla kandis kraavist leitud koera vigastused nii tõsised, et tema kannatuste vältimiseks aitasid arstid koera parematele […]

alati
7 aastat tagasi

ei maksaks loomakaitsjatel enda tarkust üle hinnata. Lugedes artiklit ja looma kahjustusi oli liigagi selge, et ainus ja esimene valik oleks pidanud olema see millega asi päädis.

x
7 aastat tagasi

Võib-olla tasub lugu uuendamist? Varjupaikade MTÜ lehel on nüüd paraku kirjas, et koer aidati lootusetu prognoosi tõttu parematele jahimaadele, nii et teda me enam aidata ei saa…

täiesti
7 aastat tagasi

kahetsusväärne olukord-loomal on ilmselt ka valud ja nagu eelloetust aru saab, ei olegi teada millal midagi kardinaalset tema heaks tehakse, et algaks looma paranemine, kui see üldse veel võimalik on. Hea oleks teada on siis annetusi ka kogunenud.

Op
7 aastat tagasi

Koera ei ole tänase päevani veel kordagi opereeritud

ei teagi
7 aastat tagasi

kohe, mida öelda. Annetusi võib ju küsida aga koera seisukohast võttes on see ikka väga tark teda nii hullus olukorras korduvalt opereerida teadmata lõpptulemust.