Loomasõbraliku teo tiitlile kandideerib kassipoegade päästmine Rohukülas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kassipoeg. Foto Elen Freivald

Eesti loomakaitse seltsi (ELSi) 2021. aasta kõige loomasõbralikuma teo kandidaat on tänavu Rohuküla sadamas juhtunu, kus Vormsile ekskursioonile teel olnud Aruküla kooli lapsed päästsid mõnenädalast kassipoega.

Kaks kassipoega oleksid ilmselt oma otsa leidnud, kui noored poleks neid endiga Vormsile ekskursioonile kaasa võtnud. Hiljem toimetati kassipojad Tallinasse kliinikuse ja seejärel hoiukodu.

Loomasõbraliku teo tiitlile on kolm kandidaati:

  • karusloomafarmide keelustamine
  • Briti sõdurid aitasid Tapal tabada ilutulestiku tõttu põgenenud nälginud koera
  • koolilapsed päästsid Rohuküla sadamast kassipojad

Loomakaitseselts kuulutab välja ka aasta loomavaenulikuma teo. Selle kandidaadi on:

  • koerale pandi nöör kiviga kaela ümber ning visati jõkke
  • Nõo valla koerte pidev hulkuma laskmine päädis sellega, et üks koer tapeti ammuga
  • pereisa peksis kassipoja jalaga surnuks

„Valides hääletuseks kandidaate, jäi positiivselt silma noorte hoolivus loomadest. Kui eelmine aasta pälvisid loomavaenuliku teo koolilapsed, siis see aasta on olukord vastupidine. Leidsime meediast mitmeid lugusid, kus lapsed kas annetasid, aitasid või märkasid hädas olevat looma. See on väga positiivne märk, sest hoolivus loomade vastu algab juba noorest east,” rõõmustas ELS turundus- ja kommunikatsioonijuht Agnes Blank.

ELS valib igal aastal loomakaitsepäeva raames ühe loomasõbraliku ja -vaenuliku teo. Hääletada on võimalik 31. oktoobrini. https://loomakaitse.ee/haaleta-2021-aasta-loomasobralikum-ja-vaenulikum-tegu/

Hääletuse tulemuste põhjal kuulutatakse novembris välja kaks enim hääli saanud tegu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments