0

Kristel Engmann: Imbi Paju raamat aitab minevikuga rahu sõlmida

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tänase Sirbi lisas Diplomaatia kirjutab haapsallane Kristel Engmann Imbi Paju raamatust “Soome lahe õed – vaadates teiste valu”.

Engmanni hinnangul tasub “Soome lahe õdesid” lugeda neil, keda Nõukogude okupatsioon on oma kuritegelikul moel isiklikult puudutanud, aga ka kõigil neil, kelle peredes on selgeks rääkimata ja lahti harutamata lugusid, mis mõjutavad ka tänapäeva.

Imbi Paju raamat näitab, kuidas sõjaga kaasnevad hingelised traumad kanduvad põlvkonnalt järgmisele edasi ning kui oluline on neist inimsaatusi ka täna mõjutavatest traumadest vabaneda neist rääkimise, nende analüüsimise ja jagamise kaudu.

“Autor on veendunud, et selleks, et tulevik võiks olla vaba sõdadest ja mõistvam, peame me sõlmima rahu oma minevikuga,” kirjutab Engmann.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz