Haapsalu turul käis täna elav kauplemine

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Täna lõuna ajal jagus Haapsalu turul nii müüjaid kui ka ostjaid, tooni andsid kartuli– ja mustikamüüjad, aga pakuti ka kohalikku suveõuna, kurki, punast ja musta sõstart, kukeseeni ja isegi pohli.

„Nii ilusad marjad, võtke terve ämber!” pakkus Ljubov Köster (fotol) oma mustikaid. Marjad olid tal suured ja tõesti ahvatlevad. Eile Dirhamist korjatud.

Ljubov Köster rääkis, et Dirhamis on mustikaid nii, et sinetab. Tema käis koos abikaasaga ja nad korjasid viie tunniga 40 liitrit. Täna oli tal neljas kord turul mustikaid müüa. Varem on ta Dirhamist naasnud 20 ja 30 kilo mustikatega.

Kösteri sõnul ei tasu enda tarbeks Dirhamisse mustikaid korjama minna, sest bensiinikulu tuleb suurem. Nemad abikaasaga on pensionärid, abikaasale meeldib vahepeal meres õnge leotada ja nii nad turupäevaks korjamas käivad.

„Ega aega palju ole, suvila ka pidada,” ütles Köster.

Kösteri sõnul on Dirhami ilusa männimetsa all mustikaid veel palju, kuigi korjajaid jagub ja mitte üksi kahejalgseid. Eile olid nad metsast juba lahkumas, kui nägid kolme põtra, ema koos poegadega. Laskusid põlvili ja vitsutasid mustikaid. Sõid ja sõid, ei kartnud kedagi ega midagi.

Turul maksis liiter mustikaid 2.50.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments