Taluturu ajal lööb turuplats rahvast kihama

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 9

Haapsalu turul. Foto: Arvo Tarmula
Neljapäevaõhtune taluturg ja Haapsalu turg tavalisel argipäeval on nagu öö ja päev – taluturul on nii müüjaid kui ka ostjaid, tavaturul pole kumbagi.

Neljapäeva õhtul kell neli, kui OTT (otse tootjalt tarbijale) taluturu ametliku alguseni on veel pool tundi aega, käis turuplatsil juba ammu vilgas kauplemine.

Siit-sealt kostis küsimus: „Kas piimaauto on juba tulnud?” Piimaautoks kutsuvad turulised Lihula lähedalt Oidremalt tuleva Mätiku talumeierei müügiautot, mis saabub veidi pärast nelja. Meierei leti ees lookleb juba järjekord, kunded ootavad maapiima, võid, juustu, kohupiima, jogurtit jm. Müüja ei jõua asju letilegi panna, kui kauplemine hakkab juba pihta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peaks
5 aastat tagasi

olema nagu linnaturg, le tsural meeldib asju välja mõelda pidevalt

Linnakodanik
5 aastat tagasi

Turu wc-s vedelevad paberid prügikasti ümber ja selle prügikast ajab üle ääre, kas tõesti turu koristaja või juhataja ei märka kui inetu selline asi on.

maapiim
5 aastat tagasi

mis piim see selline on, teada on lehmapiim, kitsepiim , rinnapiim, aga maapiim- nafta või

maakartul
5 aastat tagasi
Reply to  maapiim

Nõus. Aga kui kasvatan keldri katusel siis on…? Või varjendi katusel…

külastaja
5 aastat tagasi

enne olid kenad pikad katusega letid, a mis nüüd on ???

oma arvamus
5 aastat tagasi

Kellele turul siis seda suurt remonti tehti kui juhid ei suuda müüjaid turule organiseerida ja turg seisab pooltühjalt,kas nende teadvusse ei jõua kui on turul rohkem müüjaid,tulevad ka ostjad või käib täielik turu välja suretamine,üks peavalu vähem

Nutikas
5 aastat tagasi
Reply to  oma arvamus

Kuidas saavad juhid müüjaid turule “organiseerida”? Vägisi talunikke turule vedada või? Ehk käsukorras? Turul on omad seadused, kui keegi midagi müüa ei taha siis surebki turg välja. Ei aita paremad letid, lihtsalt maal ei ole enam inimesi, kes midagi kasvataks

turg
5 aastat tagasi

See on ju täielikult selge,et praegused turu juhid ei tule turul kaubanduse korraldamisega toime

kilu
5 aastat tagasi

See tähendab, et väga suur hulk rahvast teab, mida sööb. Ülejäänud käivad poes ostlemas.

Maasikas
5 aastat tagasi

Päris nii ei ole,et tavalised päevad on turg tühi,on nii müüjad kui ka ostjad täiesti olemas.

turuhuviline
5 aastat tagasi

Super! Vähemalt niigi palju- ja näitab kui suur huvi on inimestel korralikult toimiva turu vastu. See, et linn pole senini korralikult turgu üles ehitada on ikka totaalne linnahäbiplekk. Aga kahju- kui oled juuksuritöökoja omanik, siis tundub terve maailm olevat üks suur juuksla ja muid huvisid või vajadusi sa ei näe, eks ole. Turg aga tähendab teadlikele linnakodanikele puhast, kohalikku toitu, mis kõige tervislikum ja kohalikele ettevõtjatele on samuti vajalik kauplemiskoht. Mida teha, et linnavalitsus sellest ükskord aru saaks?

Ei saa asjale pihta
5 aastat tagasi
Reply to  turuhuviline

Mida linnavalitsus peaks tegema? Kommentaaride järgi turg toimib igapäevaselt ja OTT on kohal.

Turuline
5 aastat tagasi
Reply to  turuhuviline

Kummaline vastandamine: taluturg vs. igapäevane turg. Igapäevane turg peakski olema taluturg ja “linna-linna” tegelased on kohustatud selle igapäevase turu käima panema nii, et turu külastajad teaksid, kuhu ja milleks nad lähevad. Loomulikult Poola kaltsud ei ole ahvatlev turu kaubaartikkel.