Haapsalu kunstnikud õpetavad loomekeskuses lapsi

Kylaline

info@le.ee

Helena, Tõnis ja Tani õppisid loomekeskuses kangast värvima. Foto: Mark Šandali

Suvel igal neljapäeval saavad lapsed Haapsalu loomekesekuses kunstitöötoas kätt harjutada. Sel korral värviti kangast.

„Seda rätikut saab nüüd rahakoti ümber panna või tüdrukud võivad nukule linaks võtta,” ütles Haapsallu vanaemale külla tulnud Tõnis, näidates Shibori tehnikas värvitud kangast.

Tõnise (11) ja tema kaksikvenna Tani tõi loomekeskusse sugulane Helen (13), kes luges õpitoast linna infovoldikust.

Kohal oli üle 20 lapse, tüdrukuid ja poisse võrdselt. Täna lapsi juhendanud klaasikunstnik Helena Kreemi sõnul käib pool lastest kohal igal nädal, teised aga külastavad õpituba siis, kui linna juhtuvad või kui teema huvitab. Eelmisel aastal käis õpitoas ka soomlasi.

Et osalejatele vanusepiirang puudub, teevad kaasa ka emad ja isad.

Kreem ütles, et teemad valitakse raskuse järgi. Töö ei tohiks nõuda ka palju seadmeid, sest neid kohapeal ei ole. Vajaliku toovad kunstnikud ise kaasa. Seekord tõi Kreem värvide lahustamiseks kaasa oma pliidi.

Loomekeskuse perenaise Aita Mölderi sõnul ongi loomekeskuse suurim mure see, et vahendeid on vähe.  Seepärast jääb lastele tutvustatavate kunstitehnikate arv piiratuks.

Loomekeskus korraldab lastele kunstiõpet kolmandat suve.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments