Tänaõhtuse noorte filmitegijate õhtu kavva lisandus lihulalaste teos

Madiken

madiken@le.ee

Täna õhtul algusega kell 21.30 näeb Haapsalu loomekeskuses kohalike noorte filmitegijate teoseid. Kui esiti oli kavas neli filmi, siis täna hommikul lisandus kavva Lihula poiste “Õige õiglus”.

Filmi pikkus on 28 minutit.  Loo keskmes on noor mees Alar, kes laenas maffialt suure hulga raha ning pole suutnud seda tagasi maksta. Selleks, et võlg tasuda, astub ta maffia ridadesse. Samal ajal kohtab ta ka naabrimeest Ülot, kes tirib ta sekeldustesse. Alguses lihtsana tunduv raha saamine ei osutugi nii kergeks.

Filmimeeskonda kuuluvad lihulalased Mihkel Kivisalu, Heini Heinlaid, Mihkel Kivisalu, Joonas Kaskmäe ja Aleksander Saak.

“Võtsime endale õiguse filme ise kutsuda. Nemad ei esitanud oma filmi õigeaegselt, aga ma helistasin neile ja kutsusin, nad ütlesid, et tahaksid küll,” selgitas filmiõhtu korraldaja Marika Matvei kavamuutust viimasel hetkel.

Haapsalu noorte filmitegijate õhtu toimub neljandat aastat, selle eesmärk on väärtustada kohaliku publiku seas filmikunsti ja anda noortele võimalus oma töid avalikkusega jagada.

Kui senini on filmiõhtud toimunud loomekeskuse endises limonaaditehases, siis tänavu on kinosaal vabas õhus – loomekeskuse hoovil, rääkis Matvei.

Neli juba varasemalt kavas olnud filmi on Jaagup Tuisu „Spioon vs Kummitus“, Ann Kaera „To Silmi Island“, Ott Pulsti „Üksik Zombiepoiss Kalle“ ja Anna Hintsi „Vaba maa“.

Filmiõhtu on külastajatele tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments