Haapsalu noorte filmitegijate õhtul näeb nelja kohalikku filmi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Plakat: Urmas Lüüs
Plakat: Urmas Lüüs

Esmaspäeval, 19. augustil kell 21.30 on Haapsalu loomekeskuse hoovis neljandat korda Haapsalu noorte filmitegijate õhtu, kus näidatakse siinsete noorte tehtud filme.

Korraldaja Marika Matvei sõnul soovitakse sündmusega väärtustada ja pöörata avalikkuse tähelepanu Haapsalu noortele filmikunstihuvilistele ja anda neile võimalus oma loomingut näidata.

Juunis kutsuti Haapsalu ja/või Läänemaaga seotud noori üles esitama enda tehtud lühifilme.

Matvei sõnul esitasid neli noort oma filmid tähtajaks, 31. juuliks, kuid korraldajad on otsustanud publikule näidata ka filme, mis õigeks ajaks valmis ei jõudnud. “Me ei pane ust pauguga kinni,” sõnas Matvei. Mõne filmi valmimine esmaspäeva õhtuks on veel küsimärgi all.

Loomekeskuses näidatavad filmid:
Jaagup Tuisk – „Spioon vs Kummitus“
Ann Kaer – „To Silmi Island“
Ott Pulst – „Üksik Zombiepoiss Kalle“,
Anna Hints – „Vaba maa“.

Varasemail aastail on oma töid filmiõhtu publikule näidanud Anna Hints ja Ott Pulst. Ann Kaer õpib Balti filmikoolis, Jaagup Tuisk on aga alles 12aastane filmitegija.

“Seekord näitame filme vabas õhus loomekekeskuse hoovis, mistõttu palume riietuda vastavalt ilmale,” lisas Matvei. Sündmus on osalejaile tasuta.

Mullusel noorte filmitegijate õhtul olid kohal filmitudengid Balti filmi- ja meediakoolist – Janno Jürgens, Reino Aedmäe ja Anna Hints –, samuti nimekad harrastajad Urmas Lüüs, Anti Rannus ja Risto Niils.

Rohkem infot saab filmiõhtu kohta siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments