Emakeeleõpetajad tulevad Läänemaale suvekooli

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Homme algab Haapsalu kutsehariduskeskuses Eesti emakeeleõpetajate seltsi kolmepäevane suvekool teemal „Keele vägi“.

EESi juhatuse esimehe Aime Klandorfi teatel püüavad ettekandjad ja osalejad osalejad suvekoolis avada emakeele ebatraditsioonilisi aspekte ja leida uusi rõhuasetusi emakeeleõpetuses. Kavas on loengud, arutelud ja rühmatööd.

Esimesel päeval mõtestatakse keeles peituvat väge (esinejad Maria Tilk, Toomas Paul, Anzori Barkalaja), teisel päeval arutletakse selle väe targasti kasutamise üle (esinejad Viive Einfeldt, Einar Laigna), kolmandal päeval keskendutakse emakeele hoidmisele ja õpetamisele muutunud keelesituatsioonis (esinejad Urve Läänemets, Jaan Õispuu).

Eesti emakeeleõpetajate selts korraldab suvekooli kaheksandat korda.

Kõikides suvekoolides osalenud Vändra gümnaasiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anne Vaher ütles, et nagu igal aastal, ootab ta suvekooli kui suve kaunist lõppu ja kooliaasta asjalikku algust.

Suvekooli kava näeb emakeeleõpetajate seltsi kodulehel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments