Muusikakooli akordionistid annavad kuursaalis kontserdi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kolmapäeval annavad kuursaalis romantilise kontserdi Haapsalu muusikakooli ja Tallinna muusikakeskkooli noored akordionistid, esitades barokkmuusikat, akordioniklassikat, aga ka nüüdisaegsete autorite loomingut.

Kuursaalis esinevad Sander Jõkk, Markus Lember ja Ander Lillemaa Haapsalu muusikakoolist ning Haapsalu muusikakooli kasvandik Henri Zibo, kes õpib juba Tallinna muusikakeskkoolis.

Esinemisküpseks on saanud sellesuvised palad, mida saab kuulata kuursaali kontserdil, kuid osa palu kantakse ette sügisel Itaalias rahvusvahelisel konkursil, ütles Haapsalu muusikakooli akordioniõpetaja Sirje Roogla. Sügisel sõidavad Itaaliasse oma esimesele rahvusvahelisele konkursile Markus Lember ja Ander Lillemaa.

Akordion on ajast aega kuulajat lummanud nii külapeol kui ka tantsusaalis, aga see ilusa kõlaga pill sobib ka klassikalise muusika esitamiseks. Et publikut paeluda, tuleb aga tõsiselt harjutada ja seda on Haapsalu muusikakooli noormehed hoolega teinud. Õpetaja Roogla ütles, et suvel võtsid nad endale vaid paar puhkusenädalat, kuid selle järel on poisid igal nädalal vähemalt korra koolis harjutamas käinud.

„Kuursaali kontsert on Itaalia reisi eelproov ja reklaam Haapsalu muusikakoolile,“ ütles Roogla.

Kontsert kestab tund aega ja seal peaks Roogla hinnangul olema midagi igale maitsele. Publik kuuleb palu, millega noored näitavad oma tehnilist meisterlikkust, aga on ka tantsurütme ja nüüdisaegset muusikat, näiteks Soome heliloojalt Makkoselt. Läbi ei saa ka Srosinita, keda peetakse akordionimuusika klassikuks. Kuuleb nii ansamblipalu kui ka soolosid.

„Kava on nõudlik,“ sõnas Roogla.

Kontsert kuursaalis 14. augustil kell 20 on tasuta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments